Left Right
scrollTop top

De Buurtpolitie krijgt een spin-off … en het doelpubliek zal je verrassen


De Buurtpolitie krijgt een spin-off … en het doelpubliek zal je verrassen

Met ‘De Buurtpolitie’ kon VTM vaak meer dan een half miljoen kijkers strikken. De reeks wist jong en oud te boeien. Daarom komt er vanaf september een spin-off op VTMKzoom … ‘De Buurtpolitie’ voor kinderen.

In ‘De Buurtpolitie-Extra’ zullen we vooral het olijke politieduo Koen en Tineke te zien krijgen. Dat meldt het Nieuwsblad. “Op die manier komt de kwinkslag nog wat meer naar boven, en het is ook nog educatief voor kinderen, want we geven extra informatie over het werk van de politie in het algemeen”, zegt Andy Peelman, die in de reeks de naam inspecteur Koen krijgt. Hij zal samen met zijn politiehond in ‘De Buurtpolitie-Extra’ te zien zijn. “We schrikken er soms zelf van hoe populair De Buurtpolitie is bij kinderen”, gaat Peelman verder. “Veel kinderen willen dankzij het programma bij de politie gaan, deze serie is de beste reclame die er is voor onze job.”

Ook Nicoline Hummel, of hoofdinspecteur Tineke voor de kinderen, is dolenthousiast: “Het is een hele eer dat onze personages zijn uitgekozen voor deze aparte reeks. Ik denk dat Tineke en Koen zo populair zijn bij kinderen omdat de verhalen heel herkenbaar zijn, en omdat we heel spontaan overkomen omdat er wel vaker iets misloopt bij ons. Andy en ik zijn intussen heel goed geworden in het improviseren. Tot grote frustratie van de scenarioschrijvers komen de dialogen meestal heel anders uit onze mond dan wat er op papier staat, maar dat maakt het net zo leuk. Soms sluipen er als eens wat dubbelzinnigheden in die de kinderen leuk vinden, maar die enkel de ouders echt begrijpen.”

Goudmijn

Vorig jaar kwamen zo’n 158.000 mensen de Buurtpolitie-film in de bioscoop bekijken. Een tweede film is deze zomer opgenomen en op 28 augustus begint op VTM een achtste ‘gewoon’ seizoen van de reeks.

“De foutjes in de reeks worden door de kijker met de mantel der liefde bedekt, maar de scenario’s worden steeds beter”, zegt Peelman. “Waar dit avontuur eindigt, weet ik dus zelf ook nog niet. Voor mij is werken bij de politie én voor televisie de ideale combinatie. Zo krijgt sleur geen kans.”

‘De Buurtpolitie – Extra’ is op zondag 3 september om 8 uur 40 uur op VTM te zien.

Vanaf 4 september, van maandag tot donderdag, kan je een dubbelaflevering bekijken om 17.30 uur bij VTMKzoom.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…