De camera van de nieuwe iPhone 8 en 8 Plus is uitgeroepen tot beste camera op een smartphone

De camera van de nieuwe iPhone 8 en 8 Plus is uitgeroepen tot beste camera op een smartphone

Wie een goede camera zoekt op zijn smartphone, koopt best een iPhone 8 of 8 Plus. De camera’s van die toestellen halen namelijk de hoogste score bij de onafhankelijke en gerenommeerde testwebsite DxOMark. Het is van 2014 geleden dat er nog eens een toestel van Apple bovenaan de lijst stond.

Ooit stond de iPhone voor innovatie en waren de toestellen het beste wat er te verkrijgen was, maar de laatste jaren heeft Apple wat van zijn pluimen verloren. Nieuwe modellen krijgen dan ook vaak snel kritiek, maar die is duidelijk niet altijd terecht.

De website DxOMark test al jaren de camera van alle bekende smartphones die op de markt komen en geeft die dan een score op 100. Nu heeft de website ook de nieuwste iPhones getest en de scores zijn opvallend hoog. De iPhone 8 haalt 92 procent en de iPhone 8 Plus zelfs 94.

IPhone X nog beter?

Vooral de HDR en de zoom maken indruk. Alleen bij weinig licht merkt de website wat problemen. Door die goede score staan de iPhones bovenaan de ranking, nipt gevolgd door de Google Pixel en de HTC U11 met 90 procent.

Hoelang Apple de koppositie zal kunnen vasthouden, is moeilijk te voorspellen want binnen enkele weken stelt Google al zijn nieuwe Pixel voor. Maar ook Apple heeft nog iets in het petto met de iPhone X die op 3 november uitkomt en een nog betere camera zou hebben.

Gesponsorde artikelen