De ‘condoomchallenge’ is dom en gevaarlijk: doe het niet

De ‘condoomchallenge’ is dom en gevaarlijk: doe het niet

Een nieuwe uitdaging die YouTube zogezegd in z’n ban houdt: eigenlijk is de berichtgeving over de condoomchallenge iets overdreven. Vooral omdat ze al enkele jaren oud is. Maar na de uitdagingen waarbij jongeren dingen als wasblokjes proberen te eten, komt de condoomchallenge blijkbaar toch terug. We leggen even uit wat het is en waarom je het best niet doet. 

We weten ook niet precies waarom we dit moeten blijven uitleggen, maar alle uitdagingen waarbij het belangrijk is dat je iets in je neus of mond steekt dat daar niet thuishoort, doe het dan niet. Toch is er, in navolging van de ‘Tide Pod Challenge‘, waarbij idioten wastabletten proberen opeten en de resultaten op YouTube gooien, toch weer een oude trend opgedoken.

Hoe zit de condoomchallenge in elkaar?

De condoomchallenge, het klinkt wat raar, maar we leggen het even uit. Als je de Tide Pod Challenge, Tabasco Challenge en dergelijke, wat volgt, dan begrijp je ook meteen wat de bedoeling is: een condoom inhaleren. Een uitgepakt condoom wordt voor het ene neusgat gezet en dan geïnhaleerd. In theorie komt ie er dan langs je mond uit. Aangezien niemand van de uitgedaagden blijkbaar een basiscursus biologie achter de rug heeft, leggen we kort even uit wat het probleem is.

Een condoom is meestal gemaakt van latex en in elk geval van een stof die geen lucht of water doorlaat. Het rekt ook nogal mee en blijft dus makkelijk vastzitten. Zonder in detail te gaan: als het vastzit, kan je niet meer ademen en dan ga je dood. Einde verhaal, niet bepaald leuk voor op YouTube. En voor wie nog wastabletten wilde opeten: die kunnen ervoor zorgen dat je zodanig hard gaat kotsen dat je slokdarm verbrandt.

Leuk of dodelijk?

De condoomchallenge is al twee jaar oud, maar blijkbaar blijven jongeren op zoek naar idiote trucjes om te proberen. We vermelden er dan ook maar even bij dat AXE-deodorant spuiten en er een aansteker onder houden, ook niet grappig is. Voor wie zich verder nog afvroeg hoe je een leuke challenge van een dodelijke kan onderscheiden: als de challenge inhoudt dat je iets moet snuiven, op je oogballen smeren, of opeten, dat je normaal gebruikt voor het onderhoud van je huis of je lijf, dan is het waarschijnlijk dodelijk. Niet doen dus.

Gesponsorde artikelen