De geruchten zijn voorbij: de eerste Burger King komt in Antwerpen

De geruchten zijn voorbij: de eerste Burger King komt in Antwerpen

Na maanden van geruchten en valse hoop heeft Burger King eindelijk onthuld waar de eerste Belgische vestiging zal komen. In juni mag de stad Antwerpen de deuren openen van de allereerste Burger King in ons land. In juli opent er een tweede vestiging in Charleroi en een derde zal in augustus openen in Namen.

Burger King in België, er wordt al maanden over gesproken en de wildste geruchten deden de ronde. Zo hoorden we dat Namen de eerste stad zou zijn om Burger King te ontvangen. Daarna sprak men van Charleroi en Brugge, maar dat alles bleek een grap te zijn.

Uiteindelijk is het Antwerpen die met de eer gaat lopen, die informatie werd bevestigd door de CEO van het bedrijf, Kevin Derycke in de krant L’Echo. De Amerikaanse keten opent zijn eerste Belgische restaurant in de laatste week van juni op de site van Kinepolis Antwerpen.

Charleroi en Namen in zomer

Geachte Walen, ook voor jullie is er goed nieuws: vanaf midden juli opent Burger King een tweede Belgische vestiging in het nieuwe winkelcentrum van Charleroi. In augustus kan iedereen ook in Namen terecht om de bekende Whopper te proeven.

In totaal zullen zo’n veertig nieuwe restaurants openen in België onder de naam Burger King. “We zullen tientallen miljoenen euro’s investeren om binnen de vijf jaar zo’n 35 tot 40 Burger Kings te kunnen openen in België”, aldus Kevin Derycke.

Quick vs Burger King

Het overkoepelende bedrijf Burger Brand België is ook hoofd van 92 Quicks. In de toekomst zullen veel van die restaurants omgetoverd worden tot een Burger King. Hoeveel dat er zullen zijn, is voorlopig een mysterie. Volgens Derycke hangt dat ook af van de franchisenemers.

In principe richt Quick zich meer op families terwijl Burger King zich op een jonger publiek tussen de 15 en 25 jaar richt. De kans bestaat dus dat de twee fastfoodrestaurants naast elkaar blijven bestaan. Giant-fans moeten dus niet wanhopen en ook Whopper-liefhebbers kunnen juichen.

Gesponsorde artikelen