De laatste trends in nachtkleding: mix van stijl en comfort

Geschreven met branded content van Hunkemoller.

Slaapkledij is al lang niet meer alleen functioneel. Naast het bieden van comfort tijdens de nacht, moet het ook stijlvol ogen in de ochtend. De afgelopen maanden passeerden er enkele opmerkelijke trends die zich richten op zowel knusheid als stijl. Benieuwd naar welke dit zijn? Lees dan snel verder. 

1. Duurzame nachtkleding

Duurzaamheid is niet meer weg te denken uit de maatschappij, en tegenwoordig ook niet meer uit de nachtmode. Steeds meer merken verwerken organische materialen zoals biologisch katoen en bamboe in hun slaapkledij. Die zijn niet alleen goed voor het milieu maar ook zacht en ademend voor een goede nachtrust. 

2. Mix van comfort en stijl

Comfortabele pyjama’s en nachthemden hoeven niet saai te zijn, en dat merk je aan de opkomst van slaapkledij die beide combineert. Denk aan zachte, trendy loungewear sets die je makkelijk van de slaapkamer naar de woonkamer kan dragen. Prints, texturen en kleurenpaletten die voorheen als ‘dagelijks’ werden beschouwd, vinden nu hun weg naar nachtkleding. 

3. Technologische innovaties

Slimme technologie heeft zijn intrede gedaan in de wereld van slaapkledij. Van pyjama’s met ingebouwde temperatuurregeling tot stoffen die zich aanpassen aan de lichaamstemperatuur…Je kan het niet gek genoeg bedenken. Ze zijn ontworpen om een optimale slaapervaring te bieden met de focus op comfort, maar dan met een futuristisch accent. 

4. Genderneutrale opties

De grens tussen slaapkledij voor mannen en vrouwen vervaagt. Genderneutraliteit is een groeiende trend, en dit zien we ook terug in nachtkleding. Losse pasvormen, minimalistische ontwerpen en uniseks kleurenpaletten komen steeds vaker voor. Merken spelen in op de behoefte aan inclusiviteit en diversiteit in hun slaapkledingcollecties. Bijvoorbeeld boxershorts voor dames, is eigenlijk een item dat eerder gedragen werd door mannen. 

5. Vintage heropleving

Soms is het oude weer nieuw en dat merk je aan vintage stijlen die een comeback maken in slaapkledij. Van zijden kimono’s tot klassieke gestreepte pyjama’s, de nostalgische look van vroeger wordt opnieuw gedragen met een moderne twist. Consumenten waarderen dan ook de tijdloze aantrekkingskracht van vintage ontwerpen in hun nachtkleding, want het heeft een duurzaam karakter. 

6. Personalisatie en customisatie

Consumenten willen zich uniek voelen, zelfs in hun slaapkledij. Merken bieden daarom steeds vaker opties voor personalisatie en customisatie. Van het kiezen van stoffen en kleuren van een pyjama tot het toevoegen van initialen of kleine details op pantoffels voor dames, slaapkledij wordt een persoonlijke uiting van stijl en smaak.

Meer
Lees meer...