‘De Luizenmoeder’ slotaflevering: bloeit er iets moois tussen Hannah en conciërge Ronald?

‘De Luizenmoeder’ slotaflevering: bloeit er iets moois tussen Hannah en conciërge Ronald?

We krijgen woensdagavond de laatste aflevering te zien van het eerste seizoen van ‘De Luizenmoeder’. De VTM-serie kreeg gemiddeld 875.000 kijkers, goed voor een marktaandeel van 37,4 procent. Er is al een tweede seizoen in de maak, maar dit mag je tijdens de laatste aflevering verwachten.

De voorlopig laatste aflevering van De Luizenmoeder speelt zich toepasselijk af tijdens de laatste dagen van het schooljaar. De zomervakantie staat voor de deur in basisschool De Akker en iedereen maakt zich klaar voor een groots eindfeest. Er wordt een verkleedpartij georganiseerd voor kinderen én ouders met als thema ‘circus’. Maar opnieuw wordt er vooraf door de ouders gezeurd, want blijkbaar zijn clowns al niet meer zo onschuldig als ze ooit waren. Wat als je kind clownvrees heeft? Is het dan nog wel politiek correct je kind als clown te verkleden? De discussies binnen de oudermaffia lopen weer hoog op. Maar juffen Els, vertolkt door Els Dottermans, en Chantal, gespeeld door Katelijne Damen, komen allebei heel overtuigd als Pierrot, een soort domme clown.

(Lees hier waarom de originele reeks van De Luizenmoeder alle Nederlandse kijkcijferrecords verpulverde.)

Directeur Erik in de problemen

Directeur Erik, gespeeld door Tom Audenaert, krijgt net op het einde van het jaar een lastige controle. Een inspectrice van de koepel komt zijn beleid van het voorbije jaar evalueren, en wie Erik de jongste weken gevolgd heeft, weet dat er weinig positief over zijn prestaties te vertellen is.

Hannah en conciërge Ronald

En de wanhopige Hannah, vertolkt door Lynn Van Royen, moet als ouder mee het grote schoolfeest organiseren, maar ze krijgt bijna geen hulp van de andere ouders. Gelukkig is er conciërge Ronald om een handje toe te steken. Hannah is heel gecharmeerd, en heeft duidelijk vlinders voor haar helper in nood.

Dit zijn de 50 beste series op Netflix.

Gesponsorde artikelen