De OnePlus 6 kent een eerste probleem, al valt het gelukkig eenvoudig op te lossen

De OnePlus 6 kent een eerste probleem, al valt het gelukkig eenvoudig op te lossen

Vorige week was het eindelijk zover: fans konden eindelijk de OnePlus 6 kopen. Het merk beloofde een snelle en efficiënte smartphone. Maar er trad toch een klein probleempje op. Gelukkig werd er ook meteen een oplossing voor gevonden. 

Grote vreugde bij de fans van de OnePlus-smartphones. Vorige week konden ze eindelijk het nieuwste model kopen. Maar Nederlander Rik van Duijn merkte al snel een klein probleempje op dat hij meteen op Twitter smeet.

Gezichtsherkenning

Voor de release van de OnePlus 6 kondigde het bedrijf aan dat ze vingerafdrukken en pincodes niet langer gemakkelijk vonden en wilden overschakelen naar gezichtsherkenning. Iets dat iPhone en Samsung hen al voordeden. Maar er trad wel een klein probleempje op bij de smartphone van Nederlander Rik van Duijn. Hij had namelijk het gezicht van een vriend afgedrukt en voor de gezichtsherkenner gehouden. En wat bleek? De gsm ontgrendelde.

De oplossing

Van Duijn rapporteerde het probleem meteen bij OnePlus. Zij beloofden dan ook om meteen een oplossing te zoeken. Wat zij momenteel aanraden. Om simpelweg de gezichtsherkenning af te zetten en een pincode/vingerafdruk toe te voegen. OnePlus verklaarde dat ze de Face Unlock toegepast hebben omwille van de gemakkelijkheid en de snelheid, en niet omwille van veiligheid.

Zelf eens testen? De OnePlus 6 ligt al meer dan een week in de rekken!

Gesponsorde artikelen