‘De Slimste Mens ter Wereld’: Daan Alferink, Tess Elst en Xander De Rycke beginnen aan nieuw seizoen

Het 22ste seizoen van De Slimste Mens ter Wereld wordt volgende week afgetrapt. Interieurstylist Daan Alferink, sportjournaliste Tess Elst en stand-upcomedian Xander De Rycke zijn de eerste drie kandidaten die op de iconische oranje stoelen zullen plaatsnemen.

Op maandag 14 januari start de zoektocht naar een opvolger voor comedian Guga Baúl. Die won één jaar geleden na een tactische meesterzet de finale van weervrouw Jacotte Brokken. 34 kandidaten gaan die strijd aan met elkaar.

Daan Alferink, Tess Elst en Xander De Rycke

De drie eerste kandidaten die het tegen elkaar zullen opnemen, zijn Daan Alferink, Tess Elst en Xander De Rycke. “Wie wordt De Slimste Mens ter Wereld? Is het misschien Xander De Rycke? Het heeft een tijdje geduurd, maar toch is hij bezweken. Hopelijk houdt hij het na vanavond niet voor bekeken. Of is het Tess Elst? Mijn favoriete sportanker en ze mag het weten. Maar misschien niet tegen ex-winnares Catherine Van Eylen zeggen want ik moet binnenkort met Catherine en haar man gaan eten. Of is het Daan Alferink? Een Nederlander in de eerste aflevering, dat zal weer spektakel zijn. En geen zorgen als het niet goed gaat, Daan, in de backstage is er echt héél veel wijn. Welkom in het nieuwe seizoen van De Slimste Mens ter Wereld!”, zegt Erik Van Looy in zijn welgekende welkomstboodschap.

Jury

De juryleden van dienst zijn James Cooke en Bart Cannaerts. Zij brengen een opvallende versie van de soundtrack van Frozen en hebben een bizarre anekdote over Jean-Claude Van Damme.

De vragen in ‘Open Deur’ worden dan weer gestemd door Serge Quisquater, Fien Germijns en Murder Spice & Killboy Sweet van Bloodhole 2000 uit De Ideale Wereld.

Het 22ste seizoen van De Slimste Mens ter Wereld is vanaf maandag 14 oktober van maandag tot en met donderdag te bekijken op Play4 en GoPlay.

Meer
Lees meer...