‘De Slimste Mens ter Wereld’: Zo reageerde de winnaar na afloop

Guga Baúl won donderdagavond met een indrukwekkende prestatie het 21ste seizoen van De Slimste Mens ter Wereld. De comedian was de koelbloedigheid zelve en kon het zo zelf eenvoudig afmaken in de laatste vraag. Na afloop blikte hij zelf terug op zijn overwinning in De Tafel van Gert.

Na tien weken was het donderdagavond tijd voor de finale van De Slimste Mens ter Wereld. Daarin moesten Jacotte BrokkenCharlotte Adigéry en Guga Baúl uitmaken wie zich voor één jaar De Slimste Mens ter Wereld mag noemen en zo de opvolger werd van Allerslimste Mens Danira Boukhriss Terkessidis. Na een ijzersterke prestatie van zowel Jacotte als Guga was het uiteindelijk die laatste die het haalde in een spannende finale.

Zakken

Guga Baúl deed dat door in de finale iets te doen wat nog nooit iemand hem had voorgedaan. Je op het juiste moment laten zakken om als eerste te mogen antwoorden bij de volgende vraag, is een tactiek die al langer wordt toegepast. Guga dreef dat echter nog wat verder. Hij wachtte namelijk met het vijfde antwoord te geven op de voorlaatste vraag tot hij 21 seconden onder Jacotte stond. Op die manier kwam hij, ondanks de 20 seconden aftrek van de tijd van Jacotte voor zijn juiste antwoord, toch opnieuw als eerste aan het waard. Zo kon hij het ook afmaken.

“Ik had die tactiek al bedacht voor de laatste vraag. Het was natuurlijk een risico, maar wel een berekend risico. Als ‘Macbeth’ niet het juist antwoord was, had ik nog 17 seconden om iets anders te zoeken, of mij te laten zakken tot 1”, legt Guga Baúl uit.

“Ik dacht eerst ‘Macbeth moet je toch weten’, maar toen had ik door wat hij aan het doen was”, blikt ook Jacotte Brokken terug.

Bekijk de reactie van Guga Baúl in De Tafel van Gert hier:

Meer
Lees meer...