Dit is winnaar van ‘De Slimste Mens ter Wereld’ na razend spannende finale

Vanavond was het tijd voor de finale van het 21ste seizoen van De Slimste Mens ter Wereld. Daarin namen Jacotte Brokken, Charlotte Adigéry en Guga Baúl het tegen elkaar op om de titel van Slimste Mens ter Wereld te veroveren. Het werd een razend spannende finale, waarin we een strategisch hoogstandje te zien kregen.

Na tien weken was het vanavond tijd voor de finale van De Slimste Mens ter Wereld. Daarin moesten Jacotte BrokkenCharlotte Adigéry en Guga Baúl uitmaken wie zich voor één jaar De Slimste Mens ter Wereld mag noemen en zo de opvolger wordt van Allerslimste Mens Danira Boukhriss Terkessidis. De hoogzwangere Danira was voor de gelegenheid aanwezig. Ze stelde daarbij eerst een vraag in de ronde Open Deur en mocht daarna ook aanwezig zijn bij de plechtige inzegening van De Slimste Mens ter Wereld.

Spannende finale

Het stond in de sterren geschreven, maar het onverslaanbare duo Jacotte Brokken en Guga Baúl haalden de hoogste scores in de finale. Daardoor eindigde zangeres Charlotte Adigéry op de derde plaats. Jacotte en Guga moesten het daarna uitvechten in de finale en met twee hoge scores werd dat sowieso spannend. Maar uiteindelijk werd het nog spannender.

Het ging in de finale lang gelijk op, tot Jacotte vijf juiste antwoorden kon geven over Edith Piaf. Hierdoor stond Guga op 67 seconden, terwijl Jacotte nog 119 seconden had. Jacotte kon het dus afmaken met vier juiste antwoorden, maar Guga was natuurlijk eerst nog aan de beurt. Hij toonde zich daarbij een kenner van Shakespeare en kon al snel vier van de vijf juiste antwoorden geven. Op het vijfde antwoord moesten we langer wachten, maar dat bleek strategisch te zijn. Door te wachten tot hij zelf op 17 seconden stond, kon Guga met z’n vijfde juiste antwoord “Macbeth” Jacotte op 19 seconden brengen. Daardoor kwam hij ook voor de volgende vraag als eerste aan bod en met een vraag over Unicef kon hij Jacotte op 0 krijgen.

Guga Baúl mag zich daardoor voor één jaar lang De Slimste Mens ter Wereld noemen. Net na zijn overwinning vroeg hij toestemming om naar de tribune te lopen. Daar vloog hij in de armen van zijn vriendin Tine Embrechts, die nog steeds het puntenrecord van De Slimste Mens ter Wereld op haar naam heeft staan.

Herbeleef hier nog eens de spannende finale van De Slimste Mens ter Wereld:

Meer
Lees meer...