‘De Slimste Mens ter Wereld’: Wie is Charlotte Adigéry en waar kan je haar van kennen?

Vanavond is het al tijd voor de 22ste aflevering van De Slimste Mens ter Wereld. Daarin zullen comedians Jeroen Leenders en Vincent Voeten het gezelschap krijgen van zangeres Charlotte Adigéry. Dit is waar je haar van kan kennen.

Gisteren moesten we in De Slimste Mens ter Wereld afscheid nemen van Laura De Geest en haar vaste supporter mama Monica. Haar plekje in de quiz wordt vanavond ingenomen door Charlotte Adigéry, die al enkele jaren actief is als zangeres.

Charlotte Adigéry

Hoewel Charlotte een rasechte Gentse is, werd ze eigenlijk geboren in het Zuid-Franse Narbonne. Ze heeft Caraïbische roots uit Martinique en Guadeloupe. In 2014 zette Charlotte haar eerste stapjes in de muziekwereld als achtergrondzangeres bij de band Arsenal en de rapper Baloji. Twee jaar later, in 2016, zong ze het nummer The Best Thing voor de soundtrack van de film Belgica van Felix Van Groeningen. Vanaf 2017 maakte Charlotte ook deel uit van WWWater, samen met Boris Zeebroek (later Bolis Pupul), Soulwax-drummer Steve Slingeneyer, en Nid & Sancy. Datzelfde jaar bracht ze ook haar eerste EP ‘Charlotte Adigéry’ uit.

Charlotte Adigéry was in 2018 te horen op het nummer Essential Four van Soulwax. In datzelfde jaar verzorgde ze ook het voorprogramma van Young Fathers en Neneh Cherry. Haar nummers Paténipat en High Lights werden een hit. En ze stond in 2018 voor de eerste keer op het festival van Dour. In 2019 verscheen haar tweede EP ‘Zandoli’ en werd ze door Knack Focus uitgeroepen tot Mens van het Jaar. Ze veroverde dat jaar ook haar eerste nominaties voor de MIA’s. Ook het Britse tijdschrift NME pikte Charlotte Adigéry dat jaar op en gaf haar een plekje op de The NME 100: Essential new artists for 2019. Eind 2019 was haar single Paténipat ook te horen in de trailer van The New Pope op HBO. Sinds 2022 vormt Charlotte Adigéry een duo met Bolis Pupul. Samen brachten zij het album ‘Topical Dancer’ uit en tourden ze in de zomer van 2022 langs verschillende festivals in Europa. Het duo viel dit jaar ook in de prijzen bij de MIA’s waar ze naar huis gingen met de awards voor Beste producer en Beste artwork.

Charlotte Adigéry was ook al te zien op televisie. Zo was ze een van de juryleden in Vrede op Aarde en was ze ook te gast in De Columbus.

De Slimste Mens ter Wereld is elke maandag tot en met donderdag om 21.15 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.

Meer
Lees meer...