‘De Slimste Mens ter Wereld’: Wie is Jeroen Leenders en waar kan je hem van kennen?

Het is vanavond al tijd voor de negentiende aflevering van De Slimste Mens ter Wereld. Na het emotionele afscheid van Manu Van Acker stootte Robin Pront gisteren al door naar z’n vijfde aflevering. Annelien Coorevits zal voor de tweede keer te zien zijn in de quiz. Zij zullen het opnemen tegen comedian Jeroen Leenders. Dit is waar je hem van kan kennen.

Vanavond zal er opnieuw een comedian aanschuiven in De Slimste Mens ter Wereld. Het gaat daarbij om Jeroen Leenders, die voor hij begon als comedian al verschillende interessante carrières had geprobeerd.

Jeroen Leenders

Jeroen Leenders volgde na zijn middelbare school ook een opleiding tot helikopterpiloot. Vervolgens was hij een tijdje actief als magazijnier en heftruckchauffeur, waarna hij van 1999 tot 2010 aan de slag was als taxichauffeur in Antwerpen. Het is tijdens die laatste job dat hij ook zijn eerste stapjes zette in de wereld van de comedy.

In 2007 maakte Jeroen Leenders zijn debuut als comedian in de comedyclub café The Joker in Antwerpen. Een jaar later, in 2008, won hij de Gouden Kabouter op het cabaretfestival CabareteSK in Eindhoven. In datzelfde jaar werd hij ook tweede bij de 123 Comedy Awards. In 2009 stond Jeroen Leenders in de finale van de Comedy Casino Cup en een jaar later won hij de juryprijs op het Leids Cabaret Festival. Sinds 2011 maakt hij deel uit van het Amsterdamse comedygezelschap Comedytrain.

The Jeroen Leenders Experience

Jeroen Leenders trok al langs theaters in Vlaanderen en Nederland met vier verschillende soloshows, om vervolgens met het collectief The Line-Up rond te reizen. Sinds 2014 heeft Jeroen z’n eigen project in café The Joker, waar het voor hem allemaal begon. Dit project kreeg de naam The Jeroen Leenders Experience. Het gaat om een maandelijkse show, waarbij Jeroen een uur lang zonder voorbereide grappen op het podium staat. Sinds 2020 is deze show ook te zien in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.

In de teaser voor de aflevering van De Slimste Mens ter Wereld van vanavond kwamen we al te weten dat Jeroen Leenders nog nooit een aflevering van het programma gezien heeft. Of dat sterk te merken zal zijn, zullen we vanavond te zien krijgen.

De Slimste Mens ter Wereld is elke maandag tot en met donderdag om 21.15 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.

Meer
Lees meer...