‘De Slimste Mens ter Wereld’: Wie is Manu Van Acker en waar kan je hem van kennen?

Gisteren moesten we na zes afleveringen afscheid nemen van Fien Germijns. Daardoor mag Robin Pront vanavond al voor de vierde keer aanschuiven in het programma, terwijl Jade Mintjens naar haar tweede aflevering gaat. Zij krijgen vanavond het gezelschap van Manu Van Acker. Dit is waar je hem van kan kennen.

Het is vanavond al tijd voor de laatste aflevering in de vierde week van De Slimste Mens ter Wereld. Dat betekent dat we al 17 deelnemers gezien hebben en nog 17 deelnemers te gaan hebben. De tweede helft van de deelnemers wordt afgetrapt door Manu Van Acker.

Manu Van Acker

Manu Van Acker is eigenlijk afkomstig uit Oostende, maar bleef na zijn studies aan het RITCS plakken in Brussel. Hij begon zijn carrière in 2022 met een klein rolletje in Nonkels. Daar speelde hij kassier Pascal in de supermarkt waar ook Carine werkt. Later datzelfde jaar ging hij aan de slag als presentator bij de radiozender MNM, waar hij het programma Wakker met Van Acker presenteerde, dat al van start ging om 4 uur ’s ochtends. In de zomer kon hij wat langer uitslapen, want dan presenteerde hij samen met Familie-actrice Charlotte Sieben het normale ochtendblok dat om 6 uur van start ging. Op dit moment presenteert Manu Van Acker elke zaterdag en zondag De MNM Weekendploeg opnieuw met Charlotte Sieben.

Manu is daarnaast ook een vast gezicht bij VRT MAX, de online streamingdienst van VRT. Daar presenteert hij Lachen is voor Losers waarbij twee bekende gezichten moeten proberen om hun lach in te houden. Sinds kort heeft Manu ook zijn eigen rubriek genaamd ‘Manusje-van-Alles’ in Iedereen Beroemd. Hij is ook nog steeds actief als acteur, zo was hij na z’n rolletje in Nonkels ook te zien in de reeksen Onder Vuur en De Laatste Dag en de kortfilm Gayau.

Binnenkort krijgt Manu ook zijn eerste eigen programma op Play4. In Het Perfecte Plaatje zullen bekende Vlamingen het tegen elkaar opnemen in verschillende fotografie-opdrachten. Manu is ook geen onbekend gezicht voor de trouwe kijkers van Play4, want hij was al te zien in De Tafel van Vier en Café De Mol.

De Slimste Mens ter Wereld is elke maandag tot en met donderdag om 21.15 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.

Meer
Lees meer...