‘Het Perfecte Plaatje’ op Play4 gaat op zoek naar de beste fotograaf van bekend Vlaanderen

Het mag dan wel zomer zijn, toch zitten de Vlaamse televisiezenders niet stil. Zo zijn ze bij Play4 namelijk druk bezig aan de voorbereidingen voor Het Perfecte Plaatje. Daarbij zal radiostem Manu Van Acker verschillende bekende Vlamingen testen op hun fotografieskills. In Nederland is het programma al langer een succes.

Naast Celebrity MasterChef Vlaanderen, waar BV’s hun kookkunsten zullen laten zien, trakteert Play4 ons binnenkort ook nog op Het Perfecte Plaatje. Ook daarin gaat het om BV’s die hun kunsten moeten laten zien, maar dan met een fototoestel. Wanneer het nieuwe programma verschijnt, is nog niet bekend.

Het Perfecte Plaatje

In Het Perfecte Plaatje krijgen acht bekende deelnemers wekelijks uitdagende fotografieopdrachten. Daarbij moeten ze vaak buiten hun comfortzone treden, omdat niemand echt professioneel bezig is met fotografie. Daarnaast zijn de meesten het ook gewend om voor de lens te staan, maar niet achter. Op die manier zullen de kijkers hen dus ook op een andere manier leren kennen.

Elke aflevering krijgen ze twee uitdagende en soms ook gedurfde foto-opdrachten waarin ze hun creativiteit maar ook hun technische vaardigheden moeten laten zien. De vakjury geeft punten op de ingediende foto’s en elke week valt de deelnemer met de laagste score af. In de finale nemen de twee beste fotografen het dan tegen elkaar op met een grotere opdracht. Daaruit zal blijken wie zich mag kronen tot de winnaar van Het Perfecte Plaatje.

Nieuwe presentator

Wie er precies zal deelnemen, is nog niet bekend. Maar Play4 liet wel al weten dat radiostem Manu Van Acker het programma zal presenteren. Hij was eerder al enkele keren te zien bij De Tafel Van Vier en Café De Mol. “Ik kijk er enorm naar uit om dit programma te presenteren, en om te ontdekken welke verrassende en grappige dingen er gebeuren als je acht bekende mensen een camera in de hand geeft, en daar een originele opdracht én de nodige tijdsdruk aan toevoegt. We mogen ons sowieso aan enkele hilarische momenten verwachten”, klinkt het.

Naast de bekende Vlamingen zullen ook de kijkers elke week een originele uitdaging krijgen. Op die manier blijft iedereen betrokken en zullen ook zij de fotograaf in zichzelf kunnen wakker maken. Wanneer Het Perfecte Plaatje op televisie verschijnt, is nog niet bekend.

Meer
Lees meer...