‘Celebrity MasterChef Vlaanderen’ keert terug: Dit zijn de eerste twee kandidaten

Goed nieuws voor de MasterChef-fans! Binnenkort komt er namelijk opnieuw een Vlaamse versie van de kookwedstrijd. In Celebrity MasterChef Vlaanderen nemen 10 bekende Vlamingen het tegen elkaar op in een ultieme kookstrijd. Wanneer het programma precies van start zal gaan, is nog niet bekend.

MasterChef is zonder twijfel een van de bekendste kookprogramma’s ter wereld. Ondertussen is het in meer dan 60 landen te zien en ook in Vlaanderen was meer dan tien jaar geleden ontzettend populair. Dit jaar komt Play4 dus terug met een nieuwe versie.

Celebrity MasterChef

In de show nemen verschillende amateurkoks het tegen elkaar op in verschillende duels, challenges, enzovoort. De Vlaamse versie met BV’s was voor het eerst te zien in 2010 en liep drie seizoenen. Daarbij namen per seizoen meer dan 30 bekende gezichten deel en werden de seizoenen uiteindelijk gewonnen door ex-tennisster Sabine Appelmans, de reeds overleden zanger Bart Van den Bossche en ondernemer Marc Coucke.

Deze keer neemt een nieuwe groep BV’s het dus tegen elkaar op. De winnaar wint eeuwige roem én een etentje bij Hof van Cleve. Wie daar precies allemaal om zal strijden, is nog niet bekend. Maar Play4 loste wel al de twee eerste namen, namelijk presentatrice Cath Luyten en influencer Sarah Puttemans. Zij kijken alvast uit naar het avontuur. “Ik ben wel zenuwachtig, want ik ben het eigenlijk gewoon dat iedereen mijn eten altijd lekker vindt en dat zou nu wel eens anders kunnen zijn”, klinkt het bij Luyten.

Cath Luyten in Celebrity MasterChef Vlaanderen (Bron: Play Media)

Voor Sarah Puttemans is het dan weer meteen haar tv-debuut. Puttemans maakt YouTube-video’s en is daarnaast vooral bekend als de vriendin van Viktor Verhulst. Toch was ze nog niet te zien in De Verhulstjes. Maar haar tv-optreden zal nu dus niet meer lang op zich laten wachten. “Dat ik als kok met het minste aantal kilometers in de keuken dit avontuur mag aangaan, maakt me wel een beetje zenuwachtig. De lat ligt hoog, dus dat wordt pittig”, klinkt het.

Sarah Puttemans in Celebrity MasterChef Vlaanderen (Bron: Play Media)
Meer
Lees meer...