Gerucht: Marc Coucke zou zijn aandelen van RSC Anderlecht willen verkopen

De zware sportieve en organisatorische crisis bij voetbalclub RSC Anderlecht zou ervoor gezorgd hebben dat hoofdaandeelhouder Marc Coucke overweegt om zijn aandelen te verkopen. Dat meldt RTL-journalist Vincenzo Ciuro op basis van verschillende bronnen. Coucke zelf ontkent die geruchten.

Het is crisis bij RSC Anderlecht. De recordkampioen staat met 16 punten uit 13 wedstrijden pas op een twaalfde plaats in het klassement. Ook Europees presteert Anderlecht ondermaats met 4 op 12. Bovendien was de club zondag op weg naar een nieuwe nederlaag op verplaatsing bij Standard Luik. Na 70 minuten moest die wedstrijd echter gestaakt worden omdat ‘fans’ van Anderlecht vuurwerk afschoten richting het veld.

“Anderlecht is in crisis”

Die slechte resultaten hebben ervoor gezorgd dat RSC Anderlecht maandag zijn trainer Felice Mazzu – die enkele maanden geleden overnam van Vincent Kompany – heeft ontslagen. “Anderlecht is in crisis”, zei voorzitter Wouter Vandenhaute op de persconferentie naar aanleiding van dit ontslag. “Maar het kan nog slechter … Wie zegt dat het dieptepunt bereikt is: het kan altijd dieper …”, klonk het.

Dat laatste lijkt ook Marc Coucke te beseffen. Die werd eind maart 2018 hoofdaandeelhouder van RSC Anderlecht en was toen ook iets meer dan twee jaar voorzitter tot hij die fakkel doorgaf aan Vandenhaute. Ondertussen pompte Coucke wel tientallen miljoenen extra in de club via verschillende kapitaalsverhogingen. Voorlopig zonder veel resultaat dus.

Coucke ontkent

Daarom zou Coucke nu graag zijn aandelen in de Brusselse club willen verkopen. Dat zegt Vicenzo Ciuro, chef sport van RTL Belgium. “Marc Coucke overweegt momenteel om zijn aandelen te verkopen. Dit betekent dat er nieuwe investeerders in de club kunnen komen”, zei hij na de vroegtijdig stopgezette wedstrijd tegen Standard. “Verschillende bronnen bevestigen dezelfde geruchten: Marc Coucke stelt zichzelf echt vragen en heeft al rondgebeld om te weten of er mensen geïnteresseerd zijn om aandelen van Anderlecht te kopen.”

De vennootschap Alychlo van Marc Coucke via dewelke hij zijn aandelen van RSCA bezit, ontkent dat er plannen zijn om die aandelen te verkopen.

Meer
Lees meer...