Play4 reageert op primeur in ‘Blind Gekocht’: “Woongeluk staat centraal”

De fans van het Play4-programma Blind Gekocht zagen in de laatste aflevering iets wat nog nooit eerder was gebeurd. Voor het eerst in de geschiedenis van het programma trokken de makers de stekker uit één van de aangenomen uitdagingen. Dat gebeurde nadat het koppel, Mathias en Anouchka, bij het zien van hun huis geen enkel positief woord te zeggen hadden. Nu reageert ook Play4 op de gebeurtenis.

Blind Gekocht zoekt nu al vijf seizoenen lang naar geschikte woningen voor gezinnen, daarbij lukte het elke keer om het droomhuis te vinden voor de kopers. Maar dit jaar maakten Anouchka en Mathias het wel heel moeilijk voor Kinga en Bart. Zij stonden dan ook voor een moeilijke beslissing.

Anouchka en Mathias

Het duo waarover het deze week het meest draait is Mathias (36) en Anouchka (30). Zij hadden bij het begin van hun deelname torenhoge verwachtingen voor hun nieuwe stek. Het koppel wilde een karakterwoning met charme, een open bebouwing, een grote loods van 200m², voldoende parkeerplaats, een oprit, niet aan een drukke baan, plek om te laden en te lossen, vier slaapkamers, twee badkamers, ruime dressing, grote leefruimte, enzovoort.

Daarbij moesten Bart en Kinga natuurlijk al meteen ingrijpen. Uiteindelijk lieten ze het koppel vier dingen uitkiezen die zeker aanwezig moesten zijn. En wanneer Kinga en Bart dat huis ook echt leken te vinden, bleek het toch 3 minuten buiten de gevraagde locatie van het koppel te liggen. De makelaar ging dus opnieuw op zoek en vond uiteindelijk, na heel lang zoeken, toch een huis. Maar dat bleek geen succes.

Primeur

Bij het bezichtigen van het huis liep het al van in het begin mis. Het koppel begon alle kamers meteen te vergelijken met het huis waar ze nu in woonden en uitten dan ook meermaals hun ongenoegen. Die commentaren kwamen bij Bart en Kinga toch hard aan. “Het is eigenlijk een beetje erger dan de ergste nachtmerrie. We komen meer en meer tot het besef dat we dit nooit hadden moeten doen”, klonk het zelfs bij het koppel.

Om die reden maakte de productie dan ook een drastische beslissing. Voor de eerste keer in de geschiedenis van Blind Gekocht is er besloten om de zoektocht stop te zetten. Waardoor Anouchka en Mathias dus in hun eigen huis (dat ze voor een hoger bedrag wilden verkopen dan het huis dat ze wilden kopen via Blind Gekocht) zullen blijven wonen. “Eigenlijk is het een beetje een opluchting”, klinkt het meteen bij Mathias. “We gaan daar niet genoeg kunnen krijgen om gelukkiger te worden dan we hier zijn. Zelfs niet met de vooruitzichten die erbij horen.”

“Geen opgezet spel”

De beslissing van de zender wordt door de meeste kijkers aanvaard, maar toch zijn er enkele fans die met vragen blijven zitten. Zo zou het hele ‘drama’ volgens sommige kijkers opgezet spel zijn, om zo wat meer ‘peper’ in het programma te krijgen. Maar dat wordt door zender Play4 en de makers nu ontkent in Het Laatste Nieuws.

“De experts geloofden echt in een goede afloop. Daarom werd de case ook aangenomen”, vertelt de zender. “Gezien alle tijd, energie en de emotionele investering van het team en van Anouchka en Mathias is het absurd om hier te spreken van opgezet spel. Het was een atypische beslissing, maar het woongeluk van de kandidaten staat nog steeds centraal.”

Meer
Lees meer...