‘Blind Gekocht’: Huisbezoek van Mathias en Anouchka zorgt voor opschudding

Het nieuwe seizoen van Blind Gekocht is deze week al aan zijn derde aflevering toe. De vorige weken maakten we alvast kennis met twee koppels, waarvan één koppel zelfs al het afgewerkte huis te zien kreeg. Deze week ligt er een grote focus op het andere duo: Mathias en Anouchka. Voor hen is na lang zoeken uiteindelijk ook een huis gevonden, maar het eerste bezoek lijkt alvast dramatisch te verlopen.

Na het grote succes van de eerste vier seizoenen van Blind Gekocht, lanceerde Play4 eind april 2022 al een oproep voor nieuwe kandidaten. Ondanks enkele dramatische momenten de afgelopen jaren kwam daar opnieuw heel wat reactie op.

Ondertussen is het huis van één koppel, Syl en Johan, al volledig afgewerkt en konden we de voorbije weken ook al Mathias en Anouchka volgen. Zij waren op zoek naar een iets ruimer huis waar ook plaats zou zijn voor het tuingerief dat Mathias nodig heeft voor zijn bedrijf. Uiteindelijk vond Kinga dat huis ook, maar in een preview krijgen we alvast te zien hoe alles op een sisser dreigt af te lopen.

Mathias en Anouchka

Het duo waarover het deze week het meest draait is Mathias (36) en Anouchka (30). Zij hadden bij het begin van hun deelname torenhoge verwachtingen voor hun nieuwe stek. Het koppel wilde een karakterwoning met charme, een open bebouwing, een grote loods van 200m², voldoende parkeerplaats, een oprit, niet aan een drukke baan, plek om te laden en te lossen, vier slaapkamers, twee badkamers, ruime dressing, grote leefruimte, enzovoort.

Daarbij moesten Bart en Kinga natuurlijk al meteen ingrijpen. Uiteindelijk lieten ze het koppel vier dingen uitkiezen die zeker aanwezig moesten zijn. En wanneer Kinga en Bart dat huis ook echt leken te vinden, bleek het toch 3 minuten buiten de gevraagde locatie van het koppel te liggen. De makelaar ging dus opnieuw op zoek en vond uiteindelijk, na heel lang zoeken, toch een huis. Maar dat blijkt geen succes.

Nachtmerrie

In de aflevering deze week krijgt het koppel voor het eerst hun aangekochte huis te zien. En hoewel het binnen de gevraagde locatie ligt, zijn ze niet te spreken over wat het programma voor hen heeft aangekocht. Hoe meer ruimtes Mathias en Anouchka verkennen, hoe meer hen de moed in de schoenen zakt. 

“Het is eigenlijk een beetje erger dan de ergste nachtmerrie. We komen meer en meer tot het besef dat we dit nooit hadden moeten doen”, klinkt het. “Ik hoop dat ze dit huis nog kunnen verkopen”, vertelt het koppel zelfs. De reactie van het koppel komt bij Bart en Kinga hard binnen en dwingt hen tot extreme maatregelen: “Ik denk dat we voor de eerste keer iets gaan moeten doen dat we nog nooit gedaan hebben.” Wat dat zal worden, dat krijgen we later pas te zien.

Bekijk de preview van Blind Gekocht hier:

Blind Gekocht is elke donderdag om 21 uur te zien op Play4 en via GoPlay.

Meer
Lees meer...