‘Blind Gekocht’: Johan en Syl maken het Kelly niet makkelijk en ook budget lijkt probleem

Sinds vorige week is Blind Gekocht terug met een nieuw seizoen. In de eerste aflevering was meteen te zien hoe Kinga, Bart en Kelly op zoek gingen naar huizen voor twee duo’s. Een daarvan was het koppel Johan en Syl, die na een relatie van vijf jaar eindelijk willen gaan samenwonen. Maar dat bleek geen cadeau.

Na het grote succes van de eerste vier seizoenen van Blind Gekocht, lanceerde Play4 eind april 2022 al een oproep voor nieuwe kandidaten. Ondanks enkele dramatische momenten de afgelopen jaren kwam daar opnieuw heel wat reactie op.

Een van de eerste duo’s is Johan en Syl. En die lijken op het eerste zicht alvast niet al te blij te zijn met hun aankoop. Bij de eerste bezichtiging vertelden ze alvast hoe teleurgesteld ze waren met het huis en de tuin. Daar komt deze week hopelijk verandering in, al heeft Kelly wel meer budget nodig om de wensen van het koppel in te lossen.

Johan en Syl

Syl en Johan zijn al vijf jaar een koppel. Johan werkt en woont in De Panne terwijl Syl met haar twee tienerdochters in hartje Brugge woont. Nu willen ze samenwonen, maar daarvoor moet Johan wel richting de stad trekken. En er zijn nog een paar hordes te overwinnen: Syl en Johan zijn complete tegenpolen als het aankomt op smaak en stijl.

Hij houdt van hout en Zweedse hutten, zij van strak en modern. Hun budget was 480.000 euro en daar moesten Kinga en Kelly het dus mee doen. Dat lukte uiteindelijk ook en het duo vond een huis in de buurt van Brugge. Daaraan was nog veel werk, maar de tuin zag er volgens de twee alvast prachtig uit.

Meer budget

Bij het eerste bezoek van Johan en Syl bleek het huis toch niet meteen in de smaak te vallen. De twee zagen meteen het grote werk en Johan had toch een grotere tuin verwacht. “De tuin is ondermaats”, klonk het zelfs. Ook Syl liep niet meteen warm voor het huis. “Die keuken is een bunker. Daar word je echt niet blij van”, begon ze.

Deze week is het dus aan Kinga en Kelly om er wel het droomhuis van het duo en Syls dochters van te maken. Maar Kelly beseft dat ze haar plannen moet aanpassen als ze Johan en Syl gelukkig wil maken in hun nieuwe huis. Haar oorspronkelijke budgettering gaat dan ook niet langer op, en ze trekt naar Syl en Johan in de hoop extra budget te kunnen krijgen. 

Daarmee hoopt ze het huis voor beide partijen interessant te maken. Want voor het eerst moet ze ook zorgen voor de verhuis van twee woningen en even veel stijlen. Het feit dat Syl en Johan volledige tegenpolen zijn als het aankomt op smaak, maakt het ook niet makkelijker.

Bekijk de preview van Blind Gekocht hier.

Blind Gekocht, elke donderdag om 21.00 op Play4.

Meer
Lees meer...