‘De Slimste Mens ter Wereld’: Wie is Fien Germijns en waar kan je haar van kennen?

Het is vanavond al tijd voor de tiende aflevering van het 21ste seizoen van De Slimste Mens ter Wereld. Daarin zullen Maureen Vanherberghen en Toby Alderweireld het gezelschap krijgen van iemand die alles zou moeten weten over quizzen. Fien Germijns, die sinds vorig jaar de quiz Switch presenteert, zal haar kans wagen. Dit is waar je haar van kan kennen.

In de aflevering van De Slimste Mens ter Wereld van gisteren moesten we afscheid nemen van de luide, maar hilarische Soundos El Ahmadi. Zij zal vanavond vervangen worden door de minder luide, maar eveneens hilarische Fien Germijns.

Fien Germijns

Fien Germijns nam in 2015, toen ze 20 jaar oud was, deel aan de talentenjacht Studio Dada van Studio Brussel. Dat programma gaf jong radiotalent de kans om het nachtprogramma te presenteren. Fien Germijns groeide door en werd een vaste radiostem op de zender. In 2019 presenteerde ze samen met Eva De Roo en Joris Brys De Warmste Week en ook in de jaren die daarop volgden, was ze betrokken bij de actie. Vanaf 2021 presenteert Fien Germijns, samen met Thibault Christiaensen, het ochtendblok van Studio Brussel.

In 2020 maakte Fien Germijns de overstap naar de televisie. Ze kreeg daarbij haar eigen rubriek in het programma Iedereen Beroemd. In haar rubriek ‘Achterklap’ besprak ze samen met onbekende Vlamingen de inhoud van de boekskes. Vanaf 2022 was Fien Germijns ook te zien in de quiz De dag van vandaag op Eén. Die quiz wordt gepresenteerd door Bart Cannaerts, maar Fien was de vliegende reporter. Zij trok naar het huis van een willekeurige kijker die kans maakte op de prijzenpot van de aflevering.

Later datzelfde jaar nam Fien Germijns de presentatiefakkel over van Adriaan Van Den Hoof en presenteert ze de dagelijkse zomerquiz Switch op Eén (ondertussen VRT1). Fien heeft dus al heel wat quizvragen (en -antwoorden) voorgelezen, waardoor ze misschien een streepje voorheeft op haar medekandidaten. Of dat echt zo is, komen we vanaf vanavond te weten in De Slimste Mens ter Wereld.

De Slimste Mens ter Wereld is elke maandag tot en met donderdag om 21.15 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.

Meer
Lees meer...