‘De Slimste Mens ter Wereld’: Wie is Soundos El Ahmadi en waar kan je haar van kennen?

Het is vanavond al tijd voor de zevende aflevering van De Slimste Mens ter Wereld. Daarin zullen Alex Agnew en Aimé Claeys het gezelschap krijgen van de tweede Nederlandse deelnemer van het seizoen. Het gaat om de comédienne Soundos El Ahmadi. Dit is waar je haar van kan kennen.

De tweede week van De Slimste Mens ter Wereld is al toe aan z’n derde aflevering. Een strategische fout betekende gisteren het einde voor Gustaph, waardoor Alex Agnew doorstoot naar z’n zevende aflevering en Aimé Claeys voor de tweede keer mag plaatsnemen in de oranje zetels van De Slimste Mens. Zij worden vanavond uitgedaagd door Soundos El Ahmadi, die naam doet misschien niet meteen een belletje rinkelen, maar Soundos is superbekend in Nederland.

Soundos El Ahmadi

De kans dat je Soundos El Ahmadi al kent, is waarschijnlijk klein. Toch kan je haar al gezien hebben in programma’s als Wie Is De Mol?Expeditie Robinson en Drag Race Holland, die ook populair zijn bij ons. Soundos El Ahmadi is eigenlijk een comédienne, die bekend staat om haar scherpe grappen en zelfspot. Ze begon al op haar vijftiende met acteren en kort daarna kreeg ze interesse in stand-upcomedy, waarin ze al snel door wist te breken.

Vanaf 2007 maakt Soundos deel uit van het comedygezelschap Comedytrain. In 2010 trok Soundos met haar eerste solotheatershow Soundos aangenaam! door Nederland. Daarna volgden Er is geen plan B (2013), Geboren met ervaring (2015), Niets te verliezen (2018) en Comeback Kid (2021). Als actrice was Soundos onder andere te zien in de films Dubbelspel en Meskina.

Soundos nam in 2012 deel aan de Nederlandse versie van De Slimste Mens ter Wereld. Daar kon ze twee afleveringen blijven, waarvan ze er geen kon winnen. Vanavond zal ze dus proberen om beter te doen. Daarvoor neemt ze geen groep luide supporters mee vanuit Nederland, enkel haar beste vriendin mag mee omdat zij haar make-up verzorgt. You love her or you hate her, daar is ze zich van bewust, maar ze hecht er wel belang aan er goed uit te zien zodat mensen op z’n minst kunnen zeggen: “Ik haat haar, maar ze is wel knap!”.

De Slimste Mens ter Wereld is elke maandag tot en met donderdag om 21.15 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.

Meer
Lees meer...