‘De Slimste Mens ter Wereld’: Wie is Aimé Claeys en waar kan je hem van kennen?

Het is al tijd voor de zesde aflevering van De Slimste Mens ter Wereld, daarin zal Alex Agnew ook al voor de zesde keer te zien zijn. In een spannende finale haalde hij het heel nipt van Elisabeth Lucie Baeten. De dagwinst ging gisteren naar nieuwkomer Gustaph. Vanavond krijgen Alex en Gustaph het gezelschap van de Gentse acteur Aimé Claeys. Dit is waar je hem van kan kennen.

De tweede week van De Slimste Mens ter Wereld is gisteren afgetrapt en maakte al meteen een opvallend slachtoffer. Elisabeth Lucie Baeten kon haar eerste twee afleveringen winnen met een ruime voorsprong, maar in haar derde aflevering voelde ze naar eigen zeggen meer druk en die werd haar fataal. Daardoor stoten Alex Agnew en Gustaph door naar de volgende aflevering, waarin ze het zullen opnemen tegen Aimé Claeys.

Aimé Claeys

Geboren en getogen Gentenaar Aimé Claeys zal vanavond zijn kans wagen in De Slimste Mens ter Wereld. De 27-jarige acteur is een van de jongste deelnemers van het seizoen, maar toch heeft hij al heel wat verwezenlijkt in z’n carrière. Dit is waar je Aimé van kan kennen.

Aimé Claeys studeerde drama aan het KASK in Gent en begon zijn carrière in het theater. In 2018 scoorde hij z’n eerste grote rol in de film Wij van Rene Eller. Een jaar later was Aimé Claeys te zien in het eerste seizoen van De Twaalf. Daarna volgden de kortfilm Sweet Alice (2020) en de VRT-reeks Onder Vuur (2021-2022), waarin hij brandweerman Tom Lateur speelt. Maar de meesten kennen Aimé Claeys waarschijnlijk als Franky Verhellen uit 1985. Die reeks vertelde het verhaal van de Bende van Nijvel door de ogen van verschillende jonge mensen uit de jaren 80. In 1985 was Aimé Claeys opnieuw te zien naast Tijmen Govaerts, die ook in z’n eerste film Wij een van de hoofdrollen speelde.

Recent was Aimé Claeys ook te zien in de Canvasreeks Zonder Afspraak, waarin hij de rol van afperser Jelle aka Musti speelde. Binnenkort zal Aimé Claeys ook te zien zijn in de misdaadreeks Styx, naast onder andere Koen De Bouw, Sebastien Dewaele en Dahlia Pessemiers. De reeks zal te bekijken zijn op Streamz.

De Slimste Mens ter Wereld is elke maandag tot donderdag om 21.15 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.

Meer
Lees meer...