Laatste aflevering ‘1985’ nu al te zien op VRT MAX

Een van de meest besproken fictieseries van dit moment is 1985. Daarin volgen we een aantal vrienden in de turbulente jaren 80. Daarbij staan natuurlijk ook de gebeurtenissen rond de Bende van Nijvel centraal. De laatste aflevering is normaal pas zondag te zien, maar is nu alvast te bekijken via VRT MAX.

De reeks volgt twee vrienden die naar Brussel trekken om er rijkswachter te worden. Daar komen ze in aanraking met een van de donkerste periodes uit de Belgische geschiedenis: de dodelijke overvallen van de Bende van Nijvel.

1985

1985 volgt de vrienden Marc (Tijmen Govaerts) en Franky (Aimé Claeys), en diens zus Vicky (Mona Mina Leon) in de jaren 80. Marc en Franky verhuizen van het platteland naar Brussel voor een carrière bij de Rijkswacht. Met grote ambities en veel enthousiasme beginnen ze aan hun opleiding. Maar de Rijkswacht komt in een zware crisis terecht wanneer het land wordt geteisterd door een reeks brutale overvallen.

Ondertussen studeert Vicky rechten aan de VUB in Brussel, aan de overkant van de rijkswachtkazerne. Haar wilde karakter en progressieve idealen botsen met alles waar Franky en Marc voor staan. “Het is onze ambitie om met 1985 (tv-)geschiedenis te schrijven, letterlijk én figuurlijk. Een reeks die een waarheidsgetrouw inzicht geeft in een van de meest getroebleerde periodes van de Belgische recente geschiedenis: de jaren 80”, klinkt het bij de makers.

Succes

Al sinds de eerste aflevering lijkt de serie een groot succes op tv en via VRT MAX. Ondertussen zijn we al toe aan de laatste aflevering en lijkt alles bijna tot ontploffen te gaan komen. Zo bevindt Marc zich ondertussen in de top van de B.O.B. en vindt Franky zich in het diepe web van bedrog, leugens en geweld van groep Diane. Uiteindelijk komen de twee lijnrecht tegenover elkaar te staan.

Om het grote succes van de reeks, en de 1 miljoen ‘plays’ op de serie, te vieren, maakte VRT MAX gisteren bekend dat de grote finale vanaf nu al op de app te zien is.

Bekijk de grote finale van 1985 hier.

Meer
Lees meer...