‘De Slimste Mens ter Wereld’: Wie is Elisabeth Lucie Baeten en waar kan je haar van kennen?

Het is vanavond al tijd voor de derde aflevering van het 21ste seizoen van De Slimste Mens ter Wereld. Daarin komt de tweede vrouw in actie. Het gaat om Elisabeth Lucie Baeten die actief is als schrijfster, actrice en podcasthost. Dit is waar je haar van kan kennen.

Gisteren moesten we in De Slimste Mens ter Wereld afscheid nemen van de eeuwig fist bumpende Joost Klein. Alex Agnew gaat al naar z’n derde aflevering en Bart Peeters schopte het tot z’n tweede aflevering. De twee mannen krijgen vanavond het gezelschap van Elisabeth Lucie Baeten.

Elisabeth Lucie Baeten

Elisabeth Lucie Baeten is el enkele jaren actief als auteur en scenarist. Zo schreef ze de boeken Leven in het nu – Gids voor de do’s, de don’ts en de what the fucks van deze verwarrende tijden en het sprookjesboek En Ze Leefden Nog. Tussen 2019 en 2021 had ze ook haar eigen column bij Knack. Als scenariste werkte Elisabeth Lucie Baeten al mee aan de series Loslopend WildMatch en Nonkels. Recent maakte ze haar debuut als actrice in de reeks De Laatste Dag, die ze ook zelf schreef. De Laatste Dag is nu te bekijken op VRT MAX.

Met de komst van Elisabeth Lucie Baeten zijn er nu twee populaire podcasthosts aanwezig in De Slimste Mens ter Wereld. Alex Agnew presenteert namelijk Welcome to the AA en Elisabeth Lucie Baeten is sinds februari 2022 ook een van de hosts van de populaire podcast Tater bij de Wijn waarin ze samen met haar boezemvriendin Paula in elke aflevering twee nieuwe onderwerpen aansnijdt met een glaasje (of enkele glaasjes) wijn. Elisabeth Lucie is ook geen onbekende voor Alex Agnew want ze was al te gast in zijn podcast.

De Slimste Mens ter Wereld is elke maandag tot vrijdag om 21.15 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.

Meer
Lees meer...