‘De Slimste Mens ter Wereld’: Wie is Alex Agnew en waar kan je hem van kennen?

Vanavond wordt het 21ste seizoen van De Slimste Mens ter Wereld afgetrapt. Daarin zullen de eerste drie deelnemers het tegen elkaar opnemen. De spits wordt vanavond afgebeten door Alex Agnew, Joost Klein en Charlotte De Bruyne. Dit is waar je Alex Agnew van kan kennen.

Velen onder jullie zaten er waarschijnlijk al lang op te wachten, maar vanavond is het eindelijk zover. De Slimste Mens ter Wereld is terug! Na het speciale jubileumseizoen van vorig jaar, waarin de beste deelnemers van de afgelopen seizoenen terugkeerden, gaat het nu opnieuw om een normaal seizoen met allemaal nieuwe deelnemers. De eerste drie die het tegen elkaar zullen opnemen zijn Alex Agnew, Charlotte De Bruyne en Joost Klein. Alex Agnew is waarschijnlijk de bekendste van de drie, maar voor wie vergeten is wat hij al allemaal gedaan heeft, frissen we graag jullie geheugen op.

Alex Agnew

Alex Agnew werd in 1972 geboren en heeft een Engelse vader en een Belgische moeder. Hij begon zijn carrière als stand-upcomedian in 2001, maar brak vooral door in 2003 toen hij zowel de jury- als publieksprijs van het Leids Cabaret Festival kon winnen. Agnew was de eerste Belg die hierin slaagde. In de jaren daarna stond Agnew op het podium met zijn eigen shows. Het hoogtepunt daarvan waren zonder twijfel zijn vijf uitverkochte shows in het Antwerpse Sportpaleis.

Van 2005 tot 2018 was Alex Agnew ook actief als zanger van de metalband Diablo Blvd. Met deze band stond Agnew onder andere op Graspop en Pukkelpop. Uit Diablo Blvd groeide later de podcast Welcome to the AA, waarvan Alex Agnew en gitarist Andries Beckers de vaste hosts zijn. Het duo nodigt elke week een andere gast uit, waarbij er al heel wat grote namen – waaronder De Slimste Mens-presentator Erik Van Looy en heel wat vaste juryleden van de quiz – de revue gepasseerd zijn.

Alex Agnew presenteerde daarnaast ook De Zwaarste Lijst op Studio Brussel en Fear Factor op Play4.

De Slimste Mens ter Wereld is van maandag tot donderdag om 21.15 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.

Meer
Lees meer...