‘De Slimste Mens ter Wereld’: Wie is Joost Klein en waar kan je hem van kennen?

Vanavond wordt het 21ste seizoen van De Slimste Mens ter Wereld afgetrapt. Daarin zullen de eerste drie deelnemers het tegen elkaar opnemen. Naast de Vlamingen Alex Agnew en Charlotte De Bruyne krijgen we vanavond ook al de eerste Nederlander te zien. Dit is waar je Joost Klein van kan kennen.

Velen onder jullie zaten er waarschijnlijk al lang op te wachten, maar vanavond is het eindelijk zover. De Slimste Mens ter Wereld is terug! Na het speciale jubileumseizoen van vorig jaar, waarin de beste deelnemers van de afgelopen seizoenen terugkeerden, gaat het nu opnieuw om een normaal seizoen met allemaal nieuwe deelnemers. De eerste drie die het tegen elkaar zullen opnemen zijn Alex Agnew, Charlotte De Bruyne en Joost Klein. Die eerste twee zijn voor Vlamingen misschien bekender, maar misschien ben je nog niet bekend met de Nederlander Joost Klein. Daarom stellen we hem graag aan je voor.

Joost Klein

De nu 25-jarige Joost Klein startte zijn carrière in 2008 op YouTube. Op dat moment was hij nog maar 10 jaar oud en deelde hij z’n video’s op het kanaal EenhoornJoost (ja, deze video’s staan nog steeds online, maar de naam van z’n account is nu gewoon joost klein). In 2016 had Joost z’n eerste hit te pakken met het nummer Bitches dat hij deelde op YouTube. Het succes van het nummer leverde hem een contract op bij Top Notch, waarbij hij de albums ‘Scandinavian Boy’ en ‘M van Marketing’ uitbracht.

Sinds 2019 brengt Joost z’n muziek uit onder zijn eigen label. Joosts eerste album onder eigen management is ‘Albino’ dat in januari 2019 verscheen. Albino is ook de naam van zijn dichtbundel die enkele maanden eerder uitkwam. 2019 was ook het jaar waarin Joost ook in ons land sterk aan populariteit won, zo stond hij in de zomer van 2019 ook al op het podium van Pukkelpop.

Ondertussen volgden de albums ‘1983’, ‘Joost Klein 7’, ‘Albino Sports, vol. 1’ en ‘Fryslân’. Enkele van de hits die je kan kennen zijn Wachtmuziek, Ik Wil Je en Florida 2009. Dat laatste is een emotioneel nummer voor Joost. Het gaat namelijk over hoe hij z’n ouders op jonge leeftijd verloor. Eerder dit jaar had Joost ook een hit te pakken in Duitsland met Friesenjung.

Eurovisiesongfestival

Recent liet Joost weten dat hij graag Nederland wil vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. In Nederland kunnen geïnteresseerden hun nummers inzenden, waarna de selectiecommissie een keuze maakt. Ook Anouk wilde opnieuw haar kans wagen, maar zij kon haar albumrelease niet uitstellen.

Maar Joost sprak z’n ambities uit en hij heeft alvast veel Nederlanders achter zich. Zo verzamelde de radiozender 3FM al meer dan 25.000 handtekeningen. Als het Joost toch niet zou lukken om voor Nederland naar het Eurovisiesongfestival te gaan, is hij bereid om te trouwen met een Belgische om zo voor ons land te kunnen deelnemen.

De Slimste Mens ter Wereld is van maandag tot donderdag om 21.15 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.

Meer
Lees meer...