De hype rond Joost: na Pukkelpop ook op main stage Rock Werchter

De Nederlandse artiest Joost is een hype bij jongeren. Na zijn knotsgekke optreden op Pukkelpop vorig jaar, staat hij op 5 juli dit jaar op de main stage van Rock Werchter. Met twee albums op een jaar tijd gaat het razend snel voor de man uit Friesland.

Nog nooit van hem gehoord? Dat is mogelijk, maar toch is Joost Klein een fenomeen. De 22-jarige artiest begon zijn carrière ooit als EenhoornJoost op YouTube, maar heeft dat alter ego al een tijdje aan de kant geschoven. De laatste vier jaar heeft hij maar liefst vijf albums gemaakt, en sinds zijn optreden op Pukkelpop vorig jaar barst zijn populariteit ook hier uit zijn voegen. Nu is hij ook klaar om de main stage van Werchter te veroveren.

Absurditeit zorgt voor succes

https://www.instagram.com/p/B7_RZ-XgNb7/

De muziek van Joost is vooral bekend bij jongeren onder de 20. Het is absurd, hard en soms gewoon ronduit bizar. Toch slaagt de Nederlandse artiest erin om zijn publiek te overrompelen, te overtuigen en vooral te entertainen. Mede om die reden staat Joost ook dit jaar op een groot Belgisch festival.

Hoewel zijn muziek op het eerste zicht heel willekeurig lijkt, wordt er toch over nagedacht. Woordmopjes, verwijzingen naar de actualiteit, gebruik van samples en internet hypes, het is er allemaal. Zo heeft hij het in zijn lied Albino over Pokémon, is Summervibes 2019 een soort persoonlijk jaaroverzicht en laat hij het antwoordapparaat van de Nederlandse belastingsdienst op iedereen los in Joost Klein 2. Dat allemaal vergezeld door een foute of minder foute beat.

Eigen community

Met die aparte manier van muziek maken slaagt Joost er wel in om een volledig publiek aan zich te binden. Hij heeft zowat zijn eigen community gecreëerd. Die community stimuleert Joost ook zelf door er op te blijven inspelen aan de hand van zijn sociale media. Daardoor waren zijn concerten in de Vooruit in Gent op 12 en 13 februari in een mum van tijd uitverkocht, en is zijn aangekondigd optreden op de main stage van Werchter ook geen verrassing. Zeker niet omdat hij vorig jaar, naast Billie Eilish, de meest besproken act op Pukkelpop was. You love him or you hate him, maar de meesten geven hem alleen maar love.

De liefde die België en Joost geeft, krijgt België trouwens ook dubbel en dik terug. Op sociale media is hij laaiend enthousiast over België, en hintte hij zelfs al naar een verhuis naar ons land. Altijd welkom, Joost.

Bekijk hier zijn optreden op Pukkelpop 2019

Meer
Lees meer...