‘De Slimste Mens ter Wereld’ 2023 maakt kandidaten bekend

De Slimste Mens ter Wereld is vanaf maandag 16 oktober opnieuw te zien op Play4. Erik Van Looy zal dan opnieuw op zoek gaan naar een BV die de titel van Slimste Mens ter Wereld waardig is. Dit jaar wagen 34 kandidaten hun kans.

De afgelopen maanden kwamen we al verschillende namen te weten voor het komende seizoen van De Slimste Mens ter Wereld. Maar nu heeft Play4 de volledige lijst gelost. Daarbij zitten 16 mannen, 17 vrouwen en de eerste non-binaire deelnemer van De Slimste Mens. Drie deelnemers waren eerder al eens te zien in De Slimste Mens ter Wereld.

Ahlaam Teghadouini

26 jaar, actrice uit Brussel

ahlaam dsmtw
Play4

De eerste deelnemer in het nieuwe seizoen van De Slimste Mens ter Wereld is Ahlaam Teghadouini. Zij werd geboren in Nederland, maar woont al sinds haar zevende in Brussel. Ahlaam was al te zien in verschillende televisieseries waaronder Hoodie, Grond, Sihame en Roomies.

Ahlaam viel al meermaals in de prijzen. Zo kreeg ze een Kastaar, vijf Ensors en werd ze onlangs zelfs samen met onder andere Remco Evenepoel benoemd tot ambassadeur van Brussel. De oorkonde van De Slimste Mens ter Wereld zou dus de kers op de taart zijn.

Aimé Claeys

27 jaar, acteur uit Gent

aime claeys dsmtw
Play4

De tweede deelnemer is acteur Aimé Claeys. Je kan hem vooral kennen van zijn rollen als brandweerman Tom in Onder Vuur, rijkswachter Franky in 1985 en louche afperser Jelle/Musti in Zonder Afspraak. De acteur heeft duidelijk een voorliefde voor stoerdere rollen en zou graag nog een ridder of cowboy spelen. Daarnaast droomt hij ook van een rol in een kostuumdrama. Makers van Bridgerton, lezen jullie mee?

In z’n vrije tijd waagt Aimé zich al eens aan een potje snooker in de Gentse cafés, al zal hij nu best ook wat studeermomentjes inplannen voor De Slimste Mens ter Wereld.

Alex Agnew

50 jaar, stand-upcomedian uit Antwerpen

alex agnew dsmtw
Play4

De derde deelnemer, en de eerste van een heel aantal comedians, is Alex Agnew. Zijn deelname werd enkele maanden geleden al bekendgemaakt. We kennen Alex Agnew natuurlijk als stand-upcomedian, maar daarnaast was hij ook lang actief als frontman van de metalband Diablo Blvd en is hij een van de cohosts van de populaire podcast Welcome to the AA.

De Slimste Mens ter Wereld probeerde Alex Agnew al enkele seizoenen te overhalen om deel te nemen aan de quiz, maar zonder succes. De comedian was te bang om te verliezen, maar nu Alex de mijlpaal van vijftig jaar bereikt heeft, kan het hem simpelweg niet meer schelen. Zelfs als alles in het honderd loopt, heeft hij nog altijd tien minuten nieuw materiaal voor zijn gloednieuwe show. “Dankjewel, Erik!”, klinkt het.

An Janssens

46 jaar, gevangenisdirecteur uit Antwerpen

an janssens dsmtw
Play4

De 46-jarige An Janssens heeft een beroep dat tot de verbeelding spreekt. Ans eerste spreekbeurt ooit in de lagere school ging over seriemoordenaars en van die passie kon ze – op een legale manier – haar beroep maken. Ze is namelijk de gevangenisdirecteur van de gevangenis in de Antwerpse Begijnenstraat. Die gevangenis kwam eerder dit jaar in het nieuws omdat hij sterk verouderd is en zwaar overbevolkt.

An mocht in haar gevangenis al onder andere Matthias Schoenaerts verwelkomen, die er een een graffiti achterliet. Ze heeft ook De Slimste Mens ter Wereld-presentator Erik Van Looy al uitgenodigd voor een bezoekje. Als hij daar niet voor de rest van z’n leven opgesloten wil blijven, is Erik dus maar beter wat mild met de antwoorden van An.

Annelien Coorevits

36 jaar, presentatrice en voormalig Miss België 2007 uit Wevelgem

annelien coorevits dsmtw
Play4

Annelien Coorevits was de tweede naam die we leerden kennen voor het nieuwe seizoen van De Slimste Mens ter Wereld. We leerden haar kennen in 2007 toen ze Miss België won en ondertussen is ze een gekend gezicht uit verschillende televisieprogramma’s, zoals Temptation Island en Over de Oceaan.

Naast haar werk als presentatrice heeft Annelien ook haar eigen kledinglijn AC, die ze bijna beschouwt als haar derde kindje. Erik Van Looy liet in De Tafel van Vier weten dat Annelien Coorevits een BV is die hij al lang probeerde te strikken voor De Slimste Mens en nu is het dus eindelijk zover.

Annelies Verlinden

45 jaar, minister van Binnenlandse Zaken uit Merksem

annelies verlinden dsmtw
Play4

De volgende deelnemers is er eentje om U tegen te zeggen. Annelies Verlinden, onze minister van Binnenlandse Zaken zal namelijk haar kans wagen. Bijna dag op dag 3 jaar geleden werd de cd&v-politica aangesteld als minister van Binnenlandse Zaken in de regering De Croo.

Annelies was eerder dit jaar al te zien in Viva La Feta, waarbij ze liet weten dat ze lang twijfelde over haar deelname. Ook bij de vraag van Erik om deel te nemen aan De Slimste Mens was Annelies niet meteen overtuigd. Maar de aanhouder wint!

Average Rob (Robert Van Impe)

31 jaar, YouTube-fenomeen uit Overijse

average rob dsmtw
Play4

Average Rob werd al in augustus aangekondigd als de zesde naam voor het nieuwe seizoen van De Slimste Mens ter Wereld. Hij werd bekend via YouTube, maar was deze zomer ook op de festivals te zien met Omdat Het Kan Soundsystem.

Eerder dit jaar haalde Average Rob de media omdat hij zich in sneltempo klaarstoomde voor de aartsmoeilijke Iron Man-triatlon en die ook volledig uit wist te doen. Opgeven staat dus niet in de woordenboek van Average Rob, dus zijn medekandidaten zijn gewaarschuwd.

Bart Peeters

63 jaar, zanger, drummer, gitarist, presentator en acteur uit Mortsel

bart peeters dsmtw
Play4

De oudste deelnemer van het jaar is de 63-jarige Bart Peeters. Hem moeten we natuurlijk aan niemand meer voorstellen. Toen je klein was zag je hem waarschijnlijk in Dag Sinterklaas of De Droomfabriek. Of luisterde je naar zijn muziek van The Radios. En ook nu tourt hij nog steeds als zanger en kan je hem zien in verschillende televisieprogramma’s.

Het is niet de eerste keer dat Bart Peeters te zien is in De Slimste Mens ter Wereld. In 2006 werd hij in het vierde seizoen van De Slimste Mens ter Wereld tweede, wat hem een ticket opleverde voor de eerste editie van De Allerslimste Mens ter Wereld in 2010. Ook daarin schopte hij het tot de finaleweek, maar moest hij zich tevreden stellen met een vierde plaats.

Charlie Dewulf (die/hun)

29 jaar, regisseur/scenarist uit Menen

charlie dewulf dsmtw
Play4

Charlie Dewulf is de eerste non-binaire deelnemer van De Slimste Mens ter Wereld ooit. Charlie was als regisseur al verantwoordelijk voor onder andere Brak en Liefdestips aan mezelf. Recent was Charlie ook te zien in Celebrity MasterChef. Hoewel die daarin maar kort te zien was, maakte Charlie een blijvende indruk met hun rood, geel en blauwe kleren.

Hopelijk brengt Charlie het er dus beter vanaf in De Slimste Mens ter Wereld. Charlie woont samen met hun goede vriend Senne Misplon die in 2020 al te zien was in De Slimste Mens. Hij kan Charlie dus zeker wel wat tips bijbrengen.

Charlotte Adigéry

33 jaar, muzikant uit Narbonne (FR)

charlotte adigéry dsmtw
Play4

Charlotte Adigéry werd geboren in het Franse Narbonne, maar is nu een echte Gentse. Ze bracht vorig jaar het album ‘Topical Dancer’ uit samen met Bolis Pupul. Met dat album won ze twee MIA’s en tourde ze langs verschillende festivals in binnen- en buitenland.

Charlotte heeft al laten weten dat haar outfits en looks in de DSMTW-studio compleet over the top zullen zijn. Dat belooft!

Charlotte De Bruyne

32 jaar, actrice uit Gent

charlotte de bruyne
Play4

In het verleden was actrice Charlotte De Bruyne al te zien in De Ridder, De Twaalf, Achter De Wolken en Niet Schieten. Daarnaast speelde ze ook de hoofdrol in Flying Home naast Jamie Dornan (ja, Mister Grey van Fifty Shades).

Binnenkort zal ze ook de hoofdrol spelen in Het Smelt, de verfilming van het boek van Lize Spit door Veerle Baetens. Charlottes papa is een bijzonder goede quizzer. In De Slimste Mens ter Wereld zullen we nu dus te weten komen of Charlotte die genen geërfd heeft.

Comfort Achuo (Commy)

33 jaar, De Mol 2023 en gynaecologe uit Kameroen

commy dsmtw
Play4

We leerden Comfort begin dit jaar kennen in De Mol, waarin ze ons allemaal wekenlang wist te misleiden als mol. Maar nu zullen we te zien krijgen of ze eigenlijk wel goed is in quizvragen, want in De Mol ging ze daarbij geregeld (strategisch) de mist in.

Comfort is na Gilles, Pieter en Alina, de vierde mol die het aandurft om deel te nemen aan De Slimste Mens ter Wereld. Pieter en Alina vielen allebei meteen af in hun eerste aflevering, maar Gilles kon het 14de seizoen winnen. Gynaecologe Commy zal nu proberen om in zijn voetsporen te treden.

Dominique ‘Dompi’ Van Malder

47 jaar, acteur en presentator uit Dendermonde

dominique van malder dsmtw
Play4

Dominique Van Malder, Dompi voor de vrienden, is vooral bekend van het programma Radio Gaga, waarin hij samen met zijn boezemvriend Joris Hessels verzoekplaten in ontvangst nam in hun rijdende radiostudio. Daarnaast was hij ook al te zien als acteur in De Twaalf, Belgica en Albatros.

Dit jaar is hij in twee heel uiteenlopende programma’s te zien. In de fictiereeks De Club speelt Dominique de rol van Bert, een man die papa wil worden, maar dat niet kan. Daarnaast is hij ook te zien in de realityreeks Patiënt Dompi. Daarin volgen we Dominique tijdens het proces waarbij hij een maagring te liet plaatsen.

Elisabeth Lucie Baeten

32 jaar, schrijver, scenarist en actrice uit Leuven

elisabeth lucie baeten dsmtw
Play4

Elisabeth Lucie Baeten is el enkele jaren actief als auteur en scenarist. Zo schreef ze de boeken Leven in het nu – Gids voor de do’s, de don’ts en de what the fucks van deze verwarrende tijden en En Ze Leefden Nog. En schreef ze mee aan Loslopend Wild, Match en Nonkels.

Recent maakte ze haar debuut als actrice in de reeks De Laatste Dag, die ze ook zelf schreef. Daarnaast is Elisabeth Lucie Baeten sinds februari 2022 ook een van de hosts van de podcast Tater bij de Wijn.

Fien Germijns

28 jaar, radio- en televisiepresentatrice uit Merksem

fien germijns dsmtw
Play4

Een geduchte tegenstander wordt waarschijnlijk Fien Germijns. Zij presenteert namelijk zelf de quiz Switch en heeft zo dus al heel wat quizvragen (en -antwoorden) voorgelezen. Fien Germijns startte haar carrière bij Studio Brussel, waar ze nog steeds te horen is in de ochtend.

Fien heeft haar zus al gevraagd om haar kleren te maken voor haar deelname aan De Slimste Mens ter Wereld. Daarbij stak ze haar ambities niet onder stoelen of banken en vroeg ze meteen voor zes outfits. Of wie die ook allemaal te zien zullen krijgen, valt nog af te wachten.

Gert Verheyen

53 jaar, ex-voetballer en sportcommentator/-analist uit Hoogstraten

gert verheyen
Play4

Voormalig profvoetballer en sportcommentator Gert Verheyen is een van de twee sportmannen in het nieuwe seizoen van De Slimste Mens. Het is al van 2012 geleden dat een sporter met een overwinning naar huis ging. Toen werd basketter Tomas Van Den Spiegel uitgeroepen tot De Slimste Mens ter Wereld.

Gert Verheyen was te zien in het tweede seizoen van Over de Oceaan. Daar bracht hij een volledige maand door met maar liefst drie juryleden: James Cooke, Ella Leyers en Jonas Geirnaert. Ella werd in 2020 tweede in De Slimste Mens ter Wereld en Jonas Geirnaert eindigde in De Allerslimste Mens ter Wereld op de derde plaats. Als hij enkele tips van hen kreeg, mogen we dus veel verwachten van Gert.

Guga Baúl (Laurent Bailleul)

37 jaar, stemmenimitator, komiek en acteur uit Oostende

guga baul dsmtw
Play4

Guga Baúl nam in 2012 al eens deel aan De Slimste Mens ter Wereld. Toen greep hij net naast een ticket voor finaleweken dus hoopt hij nu uiteraard beter te doen. In 2012 was Guga een last-minute invaller en nu heeft hij dus meer tijd om zich voor te bereiden. Of dat hem zal helpen, valt natuurlijk nog af te wachten.

Guga zal wel z’n best moeten doen om niet afgeleid te worden. Zijn vriendin Tine Embrechts zal namelijk plaatsnemen achter de jurydesk. Daarnaast maakt hij zich ook al zorgen over de zeteltjes in De Slimste Mens. Omdat hij zo groot is, weet hij zich namelijk moeilijk een houding aan te nemen in lage zetels.

Gustaph (Steph Caers)

43 jaar, zanger uit Leuven

gustaph dsmtw
Play4

Gustaph maakte in mei van dit jaar ons land trots met een zevende plaats op het Eurovisiesongfestival met zijn nummer Because of You. Hij werd zo de op één na beste notering ooit voor een Vlaamse inzending op het Eurovisiesongfestival. En nu zullen we te weten komen of hij ook uitblinkt in het quizzen.

Gustaph valt vooral op door zijn uitgebreide hoedencollectie, dus kunnen wij al niet wachten om te zien welke hoofddeksels hij zal dragen tijdens zijn deelname aan De Slimste Mens.

Jacotte Brokken

30 jaar, weervrouw uit Beveren

Jacotte Brokken dsmtw
Play4

Jacotte Brokken nam eerder dit jaar de fakkel over van oerweerman Frank Deboosere. Op 3 april 2023 presenteerde ze haar eerste weerbericht en sindsdien zorgt ze twee keer per week zelfs op regenachtige dagen voor het zonnetje in je woonkamer.

Jacotte hoopt alvast op veel vragen over Japan, want ze kan urenlang vertellen over de tradities van het Aziatische land.

Jade Mintjens

24 jaar, stand-upcomedian en actrice uit Turnhout

jade mintjens dsmtw
Play4

Jade Mintjens was in januari al de eerste naam voor het nieuwe seizoen van De Slimste Mens ter Wereld die we leerden kennen. Jade is comedian en actrice en was al te zien in Ghost Rockers en Instafamous. Tegenwoordig kan je haar zien in de quiz Ik heb het u letterlijk juist gezegd en de talkshow De Ideale Wereld.

Jade zal het in De Slimste Mens moeten opnemen tegen twee hele goede vrienden: Manu Van Acker en Vincent Voeten. Daarnaast kan ook jurylid Bart Cannaerts voor afleiding zorgen. Jade is namelijk een grote fan van de comedian en kent zijn shows van binnen en van buiten, woord voor woord. Hopelijk is ze dus niet te starstruck als Bart in de jury zit tijdens haar afleveringen.

Jeroen Leenders

45 jaar, acteur en stand-upcomedian uit Bonheiden

jeroen leenders dsmtw
Play4

De volgende deelnemers is ook een comedian, al was dat niet de eerste job van Jeroen Leenders. Hij volgde namelijk een opleiding tot helikopterpiloot, was een tijdje aan de slag als magazijnier en heftruckchauffeur en werkte in Antwerpen als taxichauffeur. Maar in 2007 maakte hij z’n debuut als comedian. Ondertussen heeft hij al verschillende tournees afgerond en heeft hij z’n eigen maandelijkse comedyshow The Jeroen Leenders Experience. Daarbij staat hij een uur lang zonder voorbereide grappen op het podium.

Jeroen kan dus heel goed improviseren, wat natuurlijk van pas kan komen bij De Slimste Mens ter Wereld. Dankzij z’n kinderen is zijn muzieksmaak ook uitgebreid van enkel harde rockmuziek naar de mierzoete pop van Camille.

Joost Klein

25 jaar, muzikant, schrijver, zanger uit Leeuwarden (NL)

joost dsmtw
Play4

De eerste Nederlander in het 21ste seizoen van De Slimste Mens is Joost. De zanger is razend populair en zette deze zomer festivalweides in Nederland en België in vuur en vlam. Stiekem (niet zo stiekem meer) droomt hij ervan om deel te nemen aan het Eurovisiesongfestival. Liefst voor z’n thuisland Nederland, maar als dat niet lukt, is hij bereid om met een Belgische te trouwen om ons land te mogen vertegenwoordigen. Al zal hij daarvoor nog een jaartje moeten wachten, want onze inzending voor 2024 is met Mustii al bekend.

Joost, die zichzelf met recht en rede ‘De Prins van Gabberpop’ noemt, staat dit najaar nog in de Lotto Arena voor zijn grootste show tot op heden.

K1D (Badara Niasse)

32 jaar, rapper uit Sint-Niklaas

k1d dsmtw
Play4

De volgende deelnemers is de 32-jarige Badara Niasse, die beter bekend is onder zijn alias K1D. Hij is een rapper met Senegalese roots. Televisiekijken is niet echt zijn ding, maar voor De Slimste Mens ter Wereld maakt hij wel altijd tijd vrij. Daarom droomde hij er ook al lang van om deel te nemen en die wens wordt nu werkelijkheid.

K1D is alvast getraind in vastberadenheid. Hij woont namelijk boven een Domino’s Pizza en kan de geur van pizza tot in z’n slaapkamer ruiken. Toch slaagt hij erin om er zelden of nooit eten te halen. Op pure wilskracht!

Kelly Claessens

41 jaar, interieurarchitect uit Brussel

kelly claessens dsmtw
Play4

We kennen Kelly Claessens uiteraard als interieurarchitecte van Blind Gekocht. Daarbij liep ze in de kijker met haar opvallende kleurencombinaties en geslaagde transformaties. Kelly heeft ook haar eigen meubelwinkel La Fabrika en het designbureau La Fabrika Studio, dat keukens en badkamers ontwerpt en totaalprojecten verzorgt.

Kelly heeft één grote nachtmerrie voor haar deelname aan De Slimste Mens ter Wereld en dat is dat ze zou moeten zingen tijdens een doevraag. En dat had ze waarschijnlijk beter niet gezegd …

Laura De Geest

29 jaar, actrice uit Anderlecht

laura de geest dsmtw
Play4

De volgende deelnemer is opnieuw een actrice. Je kan Laura De Geest kennen van F*ck You Very Very Much en Roomies. Laura blijft altijd heel bescheiden en schrijft zo het succes van reeksen eerder toe aan het scenario dan aan haar acteerprestaties. Ze is een grote fan van De Slimste Mens en kijkt dan ook enorm uit naar haar deelname.

Laura zal het in De Slimste Mens ter Wereld mogelijk moeten opnemen tegen haar tegenspeelster uit Roomies, Ahlaam Teghadouini. De twee kennen elkaar natuurlijk heel goed, maar dat kan een voor- en een nadeel zijn.

Manu Van Acker

24 jaar, radiopresentator en acteur uit Oostende

manu van acker dsmtw
Play4

De naar Brussel uitgeweken Oostendenaar Manu Vanacker werkt als radiopresentator bij MNM, maar de laatste tijd krijg je hem ook vaker op de televisie te zien. Zo verscheen hij al in programma’s als Iedereen Beroemd, De Redders, Nonkels, Café De Mol en De Tafel van Vier.

Manu is van veel markten thuis en houdt ervan om brunches en bijeenkomsten te organiseren bij hem thuis. Zal hij binnenkort ook Erik uitnodigen?

Maureen Vanherberghen

35 jaar, presentatrice, zangeres en actrice uit Hoegaarden

maureen vanherberghe dsmtw
Play4

Veel mensen zijn het misschien al vergeten maar Maureen Vanherberghen startte haar carrière met een auditie voor Idool 2011. Dat leverde haar een muziekcarrière op waarbij ze in 2011 zelfs de introsong van Familie mocht inzingen. Vanaf 2013 is Maureen aan de slag bij Ketnet, waar ze lang te zien was als een van de helden van het gelijknamige programma.

In 2016 was Maureen voor het eerst te horen op de radio. Toen ging het om Qmusic, maar recent maakte ze de overstap naar MNM. Sinds dit jaar is Maureen ook te zien als inspecteur Marlies Kennis in Familie, waarmee ze dus de cirkel rondmaakt, nadat ze 12 jaar geleden de introsong voor de reeks verzorgde.

Nathalie Meskens

41 jaar, presentatrice en zangeres uit Antwerpen

nathalie meskens dsmtw
Play4

Ook van Nathalie Meskens wisten we al dat ze dit jaar in De Slimste Mens ter Wereld te zien zou zijn. Nathalie is geen onbekende voor het programma, want 10 jaar geleden was ze al te zien in de jury van de quiz. Maar nu zal ze dus plaatsnemen in een van de iconische oranje zeteltjes.

Nathalie hield de boot lang af maar nadat ze recent in een interview zei “Leren ‘nee’ zeggen, het is en blijft moeilijk voor mij”, rook Erik z’n kans. En zo geschiedde.

Petra De Sutter

60 jaar, gynaecoloog, vice-eersteminister en minister uit Oudenaarde

Petra De Sutter dsmtw
Play4

Petra De Sutter wordt zonder twijfel een kandidaat om voor op te letten. Petra was namelijk meer dan 30 jaar lang actief als gynaecoloog en professor aan de UGent. In 2014 maakte ze de overstap naar de politiek, waar ze het schopte tot vice-eerste minister en minister van Overheidsbedrijven en Ambtenarenzaken.

Erik Van Looy kwam persoonlijk naar haar kabinet om enkele vragen te testen voor De Slimste Mens. Daarbij slaagde ze met glans en werd meteen ook haar innerlijke competitiebeest aangewakkerd. Ze is er helemaal klaar voor, al vreest ze vragen over de schoenmaat van Kim Kardashian.

Robin Pront

37 jaar, regisseur uit Antwerpen

robin pront dsmtw
Play4

Het is niet de eerste deelname van Robin Pront aan De Slimste Mens ter Wereld, maar de kans is groot dat je hem niet meer herinnert. In 2012 was Robin namelijk een van de vier onbekende Vlamingen die mochten deelnemen. Ondertussen is Robin volledig doorgebroken met zijn succesvolle films D’Ardennen en Zillion.

In 2012 haalde Robin twee afleveringen en nu zal hij dus proberen om als bekende Vlaming langer in het spel te blijven. Hij heeft al een streepje voor bij presentator Erik Van Looy want net als Erik is hij een grote fan van voetbalploeg Royal Antwerp FC.

Soundos El Ahmadi

41 jaar, actrice, presentatrice en stand-upcomedian uit Amsterdam (NL)

soundos dsmtw
Play4

De tweede Nederlandse deelnemer is Soundos El Ahmadi. In Nederland was ze al te zien in onder andere Wie Is De Mol?, Expeditie Robinson en als huiscomedian De Wereld Draait Door. Als comediènne staat ze vooral bekend om haar scherpe grappen en zelfspot.

Soundos nam in 2012 deel aan de Nederlandse versie van De Slimste Mens ter Wereld. Daar kon ze twee afleveringen blijven. Of ze in België beter doet komen we binnen twee weken te weten. Soundos neemt geen luide supporters mee, enkel haar beste vriendin mag mee omdat zij haar make-up verzorgt. You love her or you hate her, daar is ze zich van bewust, maar ze hecht er wel belang aan er goed uit te zien zodat mensen op z’n minst kunnen zeggen: “Ik haat haar, maar ze is wel knap!”.

Spinvis (Erik de Jong)

62 jaar, componist en zanger uit Spijkenisse (NL)

spinvis dsmtw
Play4

Spinvis is een van de Nederlandse deelnemers in het 21ste seizoen van De Slimste Mens ter Wereld. Hij kreeg de liefde voor muziek met de paplepel binnen. Zo spelen zijn twee ouders gitaar en speelt zijn moeder daarnaast ook ukulele.

Hij maakt Nederlandstalige poëtische songs waarvan de bekendste waarschijnlijk Bagagedrager, Voor Ik Vergeet en Ik Wil Alleen Maar Zwemmen zijn. Spinvis heeft al laten weten dat hij fan is van doevragen en vragen over België zodat hij meer over ons land te weten kan komen.

Toby Alderweireld

34 jaar, voetballer uit Wilrijk

toby alderweireld dsmtw
Play4

Het was een persoonlijke missie voor Erik om Toby Alderweireld, de kapitein zijn favoriete voetbalploeg Royal Antwerp FC, te strikken voor De Slimste Mens en het is hem gelukt. Enkele weken geleden werd de deelname van Toby Alderweireld al bevestigd. In De Tafel van Gert liet Erik toen zelfs weten dat “zijn grootste idool zal deelnemen”. Hopelijk slaagt Erik er dus wel in om zijn neutraliteit als quizmaster te bewaren.

Het was niet eenvoudig om een gaatje te vinden in Toby’s drukke schema, maar naast de Champions League zal de kapitein van “The Great Old” dit jaar dus ook te zien zijn in De Slimste Mens ter Wereld.

Vincent Voeten

35 jaar, politie-inspecteur en stand-upcomedian uit Beerse

vincent voeten dsmtw
Play4

De laatste deelnemer voor het nieuwe seizoen van De Slimste Mens ter Wereld is Vincent Voeten. De Kempenaar werkt als politie-inspecteur, maar is daarnaast ook actief als stand-upcomedian. Om zich goed voor te bereiden op zijn deelname bestelde Vincent enkele boeken, maar die verstelde hij per ongeluk in het Engels. Hij hoopt dan ook dat Erik zijn antwoorden in het Engels kan goedkeuren.

Vincent heeft ook een extra voet achter de deur, want zijn vriendin Rachel werkt als advocate en kan dus wel iets regelen.

De Slimste Mens ter Wereld is vanaf maandag 16 oktober 2023 elke maandag tot donderdag te zien op Play4 en online via GoPlay.

Meer
Lees meer...