‘Over de Oceaan’: Zo gaat het nu met de zeilers van Charlotte Jane

Het nieuwste seizoen van Over de Oceaan zit erop. De laatste aflevering was gisteren te zien op Play4 en daarin kreeg de bemanning hun mooiste momenten te zien op een voor hen gemaakte tentoonstelling. Daarin kregen ze ook een update van de zeilers van de Charlotte Jane. Die boot werd tijdens de wedstrijd onbestuurbaar waardoor de bemanning moest overstappen op een ander schip.

Dat Ella Leyers, Jonas Geirnaert, Gert Verheyen, Elodie Ouedraogo, Annelien Coorevits en James Cooke ondertussen al terug veilig aan land zijn, weten we al een tijdje. Maar dat nam niet weg dat het interessant bleef om te zien hoe de zes hun drie weken op de oceaan hebben beleefd.

De reeks kwam gisterenavond tot een einde. Tijdens die aflevering zagen we voor de laatste keer beelden uit de boot, maar zagen we ook enkele geknipte beelden. Tijdens het bezoek van de bemanning aan een tentoonstelling die speciaal voor hen werd gemaakt, kregen ze ook een update van de Charlotte Jane.

Charlotte Jane

In de vijfde aflevering van Over de Oceaan was het even spannend. Midden in de nacht kreeg Gert (Verheyen, red.) een oproep binnen van de Charlotte Jane. De boot werd stuurloos en de bemanning ging op zoek naar boten om stand-by te staan voor moest een overstap nodig zijn.

De bemanning besloot meteen in te grijpen en kapitein Piet te wekken. Uiteindelijk zetten ze koers naar de Charlotte Jane. Even later volgde zelfs een “Mayday”, waarna de Polygala zich klaarmaakte voor een eventuele reddingsoperatie. Uiteindelijk was die overstap niet nodig en stapten de mensen van de Charlotte Jane over op een andere boot.

“Bedankt”

Tijdens de laatste aflevering werden de 6 BV’s en kapitein Piet verrast door een videoboodschap. “Wij bevinden ons nu aan boord van de Charlotte Jane III. We willen jullie crew bedanken om de hele nacht beschikbaar te zijn toen we het het meeste nodig hadden”, vertelt de kapitein. “We waarderen dat echt enorm. Het was de akeligste ervaring ooit en het gaf me rust om te weten dat jullie er waren”, gaat zijn vrouw verder.

Bekijk het fragment hier:

Over de Oceaan is volledig te bekijken op GoPlay.

Meer
Lees meer...