‘Over De Oceaan’: Dit zag je niet in de vijfde aflevering

Het tweede seizoen van Over De Oceaan is ondertussen al een maand bezig. In de vijf afleveringen zagen we al hoe de 6 Bekende Vlamingen vertrokken op Gran Canaria en koers zetten naar Sainta Lucia. Ook naast alle gebeurtenissen op televisie, gebeurt er nog heel wat op de boot. Dit is wat je niet zag in de vijfde aflevering.

Dat Ella Leyers, Jonas Geirnaert, Gert Verheyen, Elodie Ouedraogo, Annelien Coorevits en James Cooke ondertussen al terug veilig aan land zijn, weten we al een tijdje. Maar dat neemt niet weg dat het interessant blijft om te zien hoe de zes hun drie weken op de oceaan hebben beleefd.

Het tweede seizoen van Over De Oceaan was ondertussen toe aan zijn vijfde aflevering, en daarin was de spanning te snijden. Zo kregen de BV’s te maken met een andere boot die zijn stuur was kwijtgeraakt en moest overstappen op een andere boot. Dat was uiteindelijk niet bij hen, maar toch liet de gebeurtenis een diepe indruk na op de bemanning.

Mayday

Net zoals in het vorige seizoen zijn de BV’s opnieuw onderweg samen met kapitein Piet en assistent Willem. Tijdens de laatste aflevering kregen ze te maken met een grote uitdaging. Midden in de nacht kreeg Gert (Verheyen, red.) een oproep binnen van de Charlotte Jane. De boot werd stuurloos en ze gingen op zoek naar boten om stand-by te staan voor moest een overstap nodig zijn.

Even later volgde de “Mayday”, waarna de boot klaarstond om de bemanning op die boot op te vangen. Dat moest uiteindelijk niet gebeuren.

Het contrast was enorm toen het de dag nadien tijd was voor Anneliens verjaardag. In de nieuwe extra beelden zien we hoe de bemanning een feestje bouwt, maar ook hoe kapitein Piet een heel specifieke keuze maakt bij het beleg van zijn hamburger.

Bekijk de extra beelden hier:

Over De Oceaan, elke maandag om 21 uur op Play4 en GoPlay.

Meer
Lees meer...