‘Over de Oceaan’ seizoen 2 vanaf januari te zien op Play4

Het tweede seizoen van het tv-programma Over de Oceaan zal vanaf januari te zien zijn op Play4. Voor de Streamz-abonnees is er nog beter nieuws, want zij kunnen de nieuwe afleveringen al vanaf 26 december bekijken. In het tweede seizoen gaat opnieuw een groep BV’s de uitdaging aan om zonder ervaring de oceaan over te zeilen.

De reis zit er voor de zes BV’s al een tijdje op, maar binnenkort is hun avontuur over de oceaan te volgen. Vanaf 26 december is het tweede seizoen van Over de Oceaan te zien op de streamingdienst Streamz en een maand later volgt ook de release op Play4. Net zoals in de vorige editie krijgen de deelnemers ook deze keer een eigen opdracht.

Over de Oceaan

Ongeveer twee jaar geleden werd het eerste seizoen van Over de Oceaan gelanceerd op Telenet Play en Play4. Daarin gingen enkele BV’s de uitdaging aan om 30 dagen op zee te overleven en daarbij de oceaan over te steken. Dat deden ze met de hulp van kapitein Piet en assistent Willem. Zij zullen ook dit seizoen terugkeren, maar krijgen daarbij wel 6 nieuwe poulains.

Ella Leyers, Annelien Coorevits, Elodie Ouedraogo, Gert Verheyen, James Cooke en Jonas Geirnaert zullen vanuit Gran Canaria, zonder zeilervaring en zonder enige hulp van buitenaf, een tocht van meer dan 5.000 kilometer afleggen met als eindbestemming het tropische Santa Lucia in de Caraïbische zee. Het zestal neemt deel aan de Atlantic Rally For Cruisers, een zeilwedstrijd die al sinds 1986 wordt georganiseerd. Het is de grootste race van zijn soort en telt elk jaar zo’n 250 deelnemers.

Functies

Om die uitdaging tot een goed einde te brengen, krijgen de zes BV’s ook allemaal een eigen functie toegewezen. Zo is James Cooke aangesteld als bootmanager en zal Ella Leyers zich bezig houden met het weer. Daarnaast zijn er twee navigators: Gert Verheyen en Jonas Geirnaert. Gert is daarnaast ook nog communicator, terwijl Jonas ook als bakker zal moeten functioneren.

Wie nog vaak in de keuken zal staan, is Annelien Coorevits. Zij is chef-kok van dienst. Elodie Ouedraogo neemt dan weer de functie van medic op zich. Zij staat dus in voor de fysieke en mentale gezondheid aan boord.

Bekijk de eerste beelden van Over de Oceaan hier:

Over de Oceaan is vanaf 26 december te zien op Streamz. Een release op Play4 volgt in januari.

Meer
Lees meer...