‘Over De Oceaan’: Dit zag je niet in de derde aflevering

Het tweede seizoen van Over De Oceaan is ondertussen al drie weken bezig. In die drie afleveringen zagen we al hoe de 6 bekende Vlamingen vertrokken op Gran Canaria en koers zetten naar Sainta Lucia, hoe alle groenten na enkele dagen al beschimmeld waren en hoe de wind hen niet al te veel geluk gunde. Maar ook naast alle gebeurtenissen op televisie, gebeurt er nog heel wat op de boot. Dit is wat je niet zag in de derde aflevering.

Dat Ella Leyers, Jonas Geirnaert, Gert Verheyen, Elodie Ouedraogo, Annelien Coorevits en James Cooke ondertussen al terug veilig aan land zijn, weten we al een tijdje. Maar dat neemt niet weg dat het interessant blijft om te zien hoe de zes hun drie weken op de oceaan hebben beleefd. Het tweede seizoen van Over De Oceaan was ondertussen toe aan zijn derde aflevering, en daarin kon de actie en het echte zeilen eindelijk beginnen.

Over De Oceaan

Ongeveer twee jaar geleden werd het eerste seizoen van Over de Oceaan gelanceerd op Telenet Play en Play4. En ook dit jaar staken enkele BV’s de oceaan over. Dat deden ze, net als vorige keer, met de hulp van kapitein Piet en assistent Willem.

In de eerste twee afleveringen zagen we vooral hoe de wind de groep niet meezat. De Polygala bleef zo goed als stilliggen in de oceaan en moest zelfs enkele dagen op de motor varen. Daar kwam gisteren verandering in, want na een paar dagen kon de actie eindelijk beginnen. En dat betekende ook: oefenen op bepaalde zaken zoals het manoverboordmanoeuvre.

Wat je niet zag

Hoewel in de reeks heel wat persoonlijke dingen van de medereizigers wordt getoond, zijn er ook enkele dingen die de uitzending niet halen. Dat laat Play4 in een nieuwe video zien. Deze week zien we hoe Jonas en Ella de West-Vlaamse ‘bosvruhtenconfituur’ ontdekken.

Maar daarnaast geeft assistent Willem ook een nuttige les, namelijk het begrijpen van de wolkenkaart. Daarbij kan je aan de hand van de vorm van een wolk voorspellen welk weer er op komst is.

Bekijk de video hier:

Over De Oceaan is elke maandag om 21 uur te zien op Play4 en via goplay.be.

Meer
Lees meer...