‘Over de Oceaan’: Tranen bij zeilers na eerste telefoontjes

Vanavond is het tijd voor de voorlaatste aflevering van Over De Oceaan. De 6 BV’s kwamen na enkele laatste ergernissen aan in Saint Lucia. Maar de periode op de boot heeft bij iedereen zijn tol geëist. Tijdens de laatste zeemijlen kreeg de bemanning namelijk heel wat heimwee naar normale dingen als stoelen en préparé. Maar uiteindelijk is alles vergeten wanneer de eerste meldingen op de telefoon binnenkomen.

Dat Ella Leyers, Jonas Geirnaert, Gert Verheyen, Elodie Ouedraogo, Annelien Coorevits en James Cooke ondertussen al terug veilig aan land zijn, weten we al een tijdje. Maar dat neemt niet weg dat het interessant blijft om te zien hoe de zes hun drie weken op de oceaan hebben beleefd.

De reeks is vanavond aan zijn laatste aflevering toe en daarin zien we de ontknoping van de reis. En zoals vorig jaar komt daar ook het eerste gsm-bereik bij kijken. Elodie gebruikt het alvast meteen om haar zoontje Remus succes te wensen bij het voetbal.

Bereik

Na 21 dagen komt er een einde aan de grote reis van de 6 BV’s in Over de Oceaan. Tijdens de laatste uren op de boot neemt de vermoeidheid extra toe en heeft iedereen nog maar één doel voor ogen: aankomen. Daar komt een beetje verandering in wanneer de eerste ‘ping’ door de boot weerklinkt.

Enkele kilometers voor aankomst is er terug ontvangst op de boot. En dat zorgt bij iedereen voor de nodige emoties. De eerste die iemand aan de lijn krijgt is Elodie. Zij belt haar vriend, Jeroom, op en zorgt bij iedereen voor tranen. Ook Gert heeft het moeilijk tijdens het gesprek met zijn vriendin.

Jonas zorgt dan weer voor de grappige noot wanneer hij een goede vriend probeert te bellen. “Ik probeer Jeroom te bellen, maar het is bezet. Ik snap er niets van”, klinkt het.

Bekijk de preview voor de aflevering van vanavond hier:

Over De Oceaan, elke maandag om 21 uur op Play4 en GoPlay.

Meer
Lees meer...