‘Over De Oceaan’: De heimwee naar lekker eten en drinken neemt toe

Volgende week is het al weer tijd voor de voorlaatste aflevering van Over De Oceaan. Dat betekent dat Saint Lucia alsmaar dichterbij komt, maar dat ook de kleine ergernissen op de boot blijven toenemen. Zo zien we in een nieuwe preview hoe de bemanning reikhalzend uitkijkt naar de Vlaamse kost en een gewone stoel.

Dat Ella Leyers, Jonas Geirnaert, Gert Verheyen, Elodie Ouedraogo, Annelien Coorevits en James Cooke ondertussen al terug veilig aan land zijn, weten we al een tijdje. Maar dat neemt niet weg dat het interessant blijft om te zien hoe de zes hun drie weken op de oceaan hebben beleefd.

De reeks zit ondertussen al aan zijn zevende aflevering en daarin zullen we zien hoe de bemanning zijn laatste zeemijlen aflegt. In die laatste dagen en uren maakt het plezier ook al vaak plaats voor de heimwee naar gewone dingen.

Over De Oceaan

Over De Oceaan is een van de populairste programma’s van Play4 op dit moment. Al sinds het eerste seizoen scoort de realityreeks waarin 6 bekende Vlamingen de Atlantische Oceaan oversteken met een zeilboot enorm goed. Dat succes komt zonder twijfel ook door alle kleine en grote problemen waarmee ze te maken krijgen onderweg.

De voorbije zes weken was zo al te zien hoe de waterfilter afbrak, hoe de boot een andere boot moest zien te redden van een Mayday, enzovoort. Gelukkig waren er ook fijne momenten zoals het spotten van dolfijnen en walvissen én het verjaardagsfeestje voor Annelien.

Préparé en cola

Het avontuur komt volgende week dus tot een einde. Maar vooraleer ze aan land komen, begint de bemanning al te dromen van alles wat ze daar zullen vinden. “Ik wil eerst een cola drinken op een stoel die niet beweegt”, klinkt het bij Gert in de preview.

James’ wensen zijn dan weer iets moeilijker voor Santa Lucia. “Americain préparé”, klinkt het bij hem. Bij de rest draait het vooral om stoelen en eens goed op restaurant gaan. Benieuwd of we ze bij aankomst meteen naar een stoel zien zoeken.

Over De Oceaan is elke maandag om 21 uur op Play4 en GoPlay te zien.

Meer
Lees meer...