‘Over De Oceaan’: Piet heeft slecht nieuws voor de bemanning

Het tweede seizoen van Over De Oceaan is ondertussen al aan zijn vijfde aflevering toe. In de vorige afleveringen zagen we al hoe de 6 bekende Vlamingen vertrokken op Gran Canaria en koers zetten naar Sainta Lucia, hoe alle groenten na enkele dagen al beschimmeld waren en hoe de wind hen niet al te veel geluk gunde. En ook deze week zit het niet mee: de waterfilter is stuk.

Over De Oceaan is een van de populairste programma’s van Play4 op dit moment. Al sinds het eerste seizoen scoort de realityreeks waarin 6 bekende Vlamingen de Atlantische Oceaan oversteken met een zeilboot enorm goed. Dat succes komt zonder twijfel ook door alle kleine en grote problemen waarmee ze te maken krijgen onderweg.

Geen zoet water

Dat Ella Leyers, Jonas Geirnaert, Gert Verheyen, Elodie Ouedraogo, Annelien Coorevits en James Cooke ondertussen al terug veilig aan land zijn, weten we al een tijdje. Maar dat neemt niet weg dat het interessant blijft om te zien hoe de zes hun drie weken op de oceaan hebben beleefd.

Van dat avontuur krijgen we nu maandag misschien wel de spannendste aflevering te zien. In meerdere voorstukjes hoorden we namelijk al “mayday, mayday” door de radio. Die uitspraak mag op zee enkel worden gebruikt bij een levensbedreigende situatie.

Maar daarnaast heeft Piet ook minder leuk nieuws over de waterfilter aan boord. In een eerste preview vertelt de kapitein namelijk dat zoet water enkel nog mag gebruikt worden om te drinken. Afwassen, tanden poetsen en alle andere niet levensnoodzakelijke dingen moeten dus met zout water gebeuren. Dat komt voor sommigen toch hard aan, zo midden in de reis.

Bekijk de preview hier:

Over De Oceaan is elke maandag om 21.00 op Play4 en GoPlay te zien.

Meer
Lees meer...