‘Over De Oceaan’: Dit zag je niet in de zesde aflevering

Het tweede seizoen van Over De Oceaan is ondertussen al even bezig. Ondertussen zit de reeks al aan zijn zesde aflevering en daarin komen de 6 bekende Vlamingen alsmaar dichter bij de aankomst in Sainta Lucia. Naast alle gebeurtenissen op televisie, gebeurt er nog heel wat op de boot. Dit is wat je niet zag in de zesde aflevering.

Dat Ella Leyers, Jonas Geirnaert, Gert Verheyen, Elodie Ouedraogo, Annelien Coorevits en James Cooke ondertussen al terug veilig aan land zijn, weten we al een tijdje. Maar dat neemt niet weg dat het interessant blijft om te zien hoe de zes hun drie weken op de oceaan hebben beleefd.

De reeks zat ondertussen al aan zijn zesde aflevering en daarin zagen we hoe de moed de bemanning in de schoenen begint te zakken. Na twee weken zeilen is er nog steeds geen land in zicht en daardoor gaan sommigen soms door woelige stemmingswisselingen. Toch zijn er kleine dingen die hen toch lijken op te vrolijken.

Naakte drugspraktijken

In de laatste nieuwe aflevering kreeg de Polygala te maken met een gigantische tegenligger. Hoewel het er even op leek dat de koersen zouden kruisen, kwam de bemanning toch met de schrik vrij. Daarna was er dan weer tijd om in de verte walvissen te spotten.

Maar naast de dingen die we op televisie te zien krijgen, gebeurt er op die drie weken natuurlijk nog veel meer. Zo wordt er dagelijks tijdens het broodbakken en afwassen wel eens een interessant gesprek aangehaald … over hoe werknemers die geldbriefjes drukken dat naakt zouden moeten doen bijvoorbeeld. “Dat is zoals in de films bij drugslabo’s. Zo kan niemand iets wegsteken”, vertelt Gert.

Daarnaast probeert Jonas dan weer een geweer uit brooddeeg te maken en is de bemanning genoodzaakt om een gevangen (vliegende) vis terug de zee in te gooien.

Bekijk de extra beelden hier:

Over De Oceaan, elke maandag om 21 uur op Play4 en GoPlay.

Meer
Lees meer...