‘Bridgerton’: Schrijfster Julia Quinn legt uit waarom derde seizoen over Colin en Penelope gaat

Er wordt op dit moment druk gewerkt aan het derde seizoen van Bridgerton. Daarin zal Colin, de derde broer in het rijtje, de hoofdrol spelen. Dat is opvallend, want het derde boek in de originele boekenreeks focust niet op Colin, maar op Benedict. Over die beslissing geeft auteur Julia Quinn nu meer uitleg.

Wie de eerste twee seizoenen van Bridgerton heeft gezien, die weet dat de belangrijkste rode draad in de serie bijna op ontploffen staat. Hoe dat precies zal gebeuren, daar zal het derde seizoen antwoord op geven. Dat seizoen gaat namelijk over Colin Bridgerton (Luke Newton) en Penelope Featherington (Nicola Caughlin).

Bridgerton

De eerste twee seizoenen van Bridgerton volgden de eerste twee boeken van schrijfster Julia Quinn. Zo richtte seizoen 1 zich op Daphne Bridgertons (Phoebe Dynevor) liefdesverhaal met Simon Basset (Regé-Jean Page). Het nog populairdere tweede seizoen volgde de romance van Anthony Bridgerton (Jonathan Bailey) en Kate Sharma (Simone Ashley).

Het derde boek in de reeks richt zich op het liefdesleven van Benedict Bridgerton, de tweede oudste broer. Maar dat zal dus later aan bod komen in de Netflixserie, want seizoen 3 zal rond Colin en Penelope draaien. Dat is opvallend, maar volgens de manier waarop de serie verloopt is het ook geen grote verrassing.

“Te veel werk”

Eerder legde showrunner Jess Brownell al uit dat die keuze werd gemaakt omdat het “het juiste moment is voor Colin en Penelope”. Nu volgt ook auteur Julia Quinn die redenering. Dat vertelt ze in een interview met Insider. “Ze hebben al zoveel gewerkt aan een fundering voor dit koppel. We kennen Penelope al en de love interest van Benedict hebben we nog nooit ontmoet. En ook: als we het verhaal van een van de Bridgertons hebben gezien, zien we ze nadien niet meer vaak terug. Dus als je van Benedict houdt, vind je het waarschijnlijk niet erg om nog even te wachten.”

Meer
Lees meer...