‘Bridgerton’-acteur Jonathan Bailey heeft nieuwe hoofdrol te pakken naast Felicity Jones en Jason Isaacs

Nadat het tweede seizoen van de hitreeks Bridgerton op Netflix verscheen, geloven we dat vrijwel iedereen verliefd werd op Jonathan Bailey aka Anthony Bridgerton. En nu heeft de knappe acteur een nieuwe hoofdrol te pakken. Zo zal hij naast The Theory of Everything-actrice Felicity Jones en Harry Potter-acteur Jason Isaacs spelen in de aankomende komedie genaamd Maria. Dat meldt Deadline.

Actrice Felicity Jones en Jonathan Bailey zullen samen met Jason Isaacs de hoofdrol spelen in de aankomende komedie Maria. Wij kennen Bailey natuurlijk het best als Lord Anthony Bridgerton, waarrond het meest recente seizoen van de populaire Netflixreeks Bridgerton draaide.

Maria

Felicity Jones zal het hoofdpersonage Maria spelen. Maria wordt omschreven als “een jonge vrouw die graag vlucht voor de realiteit”.

De film volgt dus Maria die worstelt met haar leeftijd, de liefde voor haar vriend en de onverschilligheid van haar vader. Maar op de bruiloft van haar vader ziet ze de kans om zich weer even jong en vrij te voelen. Daar ontmoet ze Raffy, haar nieuwe stiefbroer, tot wie ze zich plots enorm aangetrokken voelt. Maar dan dropt haar vader een bommetje: hij is terminaal ziek. Jason Isaacs speelt Maria’s vader en Jonathan Bailey zal de rol van haar lief spelen.

Jones is o.a. gekend uit films als Inferno, Rogue One: A Star Wars Story, On the Basis of Sex, Like Crazy, The Amazing Spider-Man 1 & 2 en Chalet Girl naast Gossip Girl-acteur Ed Westwick. Bailey was naast de hitreeks Bridgerton ook te zien in andere populaire series zoals Broadchurch, Crashing en W1A. Isaacs is vooral bekend van zijn rol als Lucius Malfoy in de Harry Potter-films. Maar daarnaast speelde hij ook mee in films als The Patriot, The Death of Stalin en Peter Pan. Hij speelt momenteel de hoofdrol in de dramareeks Good Sam van CBS.

Regie

De film is geschreven en zal worden geregisseerd door Simon Amstell. Amstell is een stand-upcomedian, nu filmmaker, uit het Verenigd Koninkrijk. Zijn regiedebuut kwam in 2017 met de komedie Carnage, met Martin Freeman in de hoofdrol, die hij ook schreef. Daarna schreef en regisseerde Amstell het komediedrama Benjamin uit 2018.

De opnames van Maria zouden ergens dit najaar beginnen in zowel het Verenigd Koninkrijk als de Verenigde Staten.

“Ik kijk ernaar uit om dit jaar te beginnen met de opnames van Maria met Felicity Jones. Met deze film willen we de dood en het ouder worden meer bespreekbaar maken. Daar hangt in onze cultuur toch nog vaak een taboe rond”, klinkt het bij Amstell.

Meer
Lees meer...