‘Bridgerton’: Jonathan Bailey verklaart de weinige seksscènes in seizoen 2

Het tweede seizoen van Bridgerton verschilde op heel wat vlakken van het eerste deel. Zo werd er na het eerste seizoen van Bridgerton heel veel gesproken over enkele stomende seksscènes tussen Daphne (Phoebe Dynevor) en Simon (Regé Jean-Page), terwijl de seksuele spanning tussen Anthony (Jonathan Bailey) en Simone (Kate Sharma) veel subtieler van het scherm te lezen viel. In een interview heeft acteur Jonathan Bailey uitgelegd waarom die verandering nodig was voor het verhaal.

Het eerste seizoen van Bridgerton heeft op Netflix nog steeds het record van de meest bekeken Engelstalige reeks tijdens de eerste 28 dagen na de release. In de eerste vier wekend werd er wereldwijd zo’n 625,5 miljoen uur naar Bridgerton gekeken.

Het tweede seizoen van de Netflixserie is echter op weg om dat record te verpulveren. De acht nieuwste afleveringen van Bridgerton hadden amper tien dagen na hun release namelijk al twee records op hun naam staan. Eerst behaalde de reeks het beste openingsweekend ooit voor een Engelstalige serie op de streamingdienst (193 miljoen uren bekeken) en daarna scoorde het ook het weekrecord voor een Engelstalige Netflixreeks (251,7 miljoen uren).

Anthony Bridgerton

Het mag dus duidelijk zijn dat ook het verhaal van Anthony Bridgerton de kijkers weet te boeien. De algemene rouw na het afscheid van Regé Jean-Page – en dus ook van de beroemde en beruchte seksscènes van de Duke en Daphne – na seizoen 1 lijkt daarmee sneller dan verwacht voorbij.

Bij Anthony Bridgerton, het hoofdpersonage van seizoen 2, gaat het er namelijk heel wat kuiser aan toe. “Wat je verliest in seksscènes, krijg je in een dieper menselijk begrip. Hopelijk verrijkt dat de wereld, zodat latere intieme scènes niet de hoofdfocus worden voor de kijkers en er dus ook niet zoveel van afhangt”, zegt acteur Jonathan Bailey over zijn rol in een reactie aan USA Today. “Het is leuk om kijkers te verrassen en ze een beetje scherp te houden.”

Acht liefdesverhalen

Bailey voegt eraan toe dat het logisch is dat Bridgerton variatie steekt in de soorten romances die het toont. Als de reeks de boeken van Julia Quinn enigszins blijft volgen moet er namelijk in totaal acht liefdesverhalen verteld worden. Volgens de boeken is het in het derde seizoen aan Benedict, maar toch hopen veel fans ook al een glimp te kunnen opvangen van de romance tussen Colin en Penelope Featherington. Ook die twee verhalen lijken alleszins weer compleet anders te verlopen als de eerste tweede liefdes die we te zien kregen in Bridgerton.

Meer
Lees meer...