‘Bridgerton’: Regé-Jean Page keert niet terug voor tweede seizoen

Regé-Jean Page zal niet te zien zijn in het tweede seizoen van Bridgerton op Netflix. In het gigantisch succesvolle eerste seizoen van die reeks speelde Page als Simon Bassett, ofwel de Duke of Hastings, een van de hoofdrollen. Hoe hij uit de serie verdwijnt, is niet geweten.

Het eerste seizoen van Bridgerton draaide rond het koppel Daphne Bridgerton (Phoebe Dynevor) en Simon Bassett (Regé-Jean Page). Maar net zoals in de boeken waarop de reeks is gebaseerd, zal dat bij het vervolg niet zo zijn. Netflix maakte namelijk al bekend dat seizoen 2 zal gaan over de broer van Daphne, Anthony Bridgerton.

Wat er met de hoofdrolspelers uit het eerste seizoen moest gebeuren, was daarom lang niet duidelijk. De showrunner van de reeks liet wel al weten beiden terug te willen zien in Bridgerton, maar dat zal dus niet het geval zijn. Op Instagram maakte de reeks namelijk bekend dat Regé-Jean Page niet terugkeert voor het tweede seizoen.

Duke of Hastings

“Beste lezers, terwijl alle ogen zich richten op de zoektocht van Lord Anthony Bridgerton om een ​​burggravin te vinden, nemen we afscheid van Regé-Jean Page, die zo triomfantelijk de hertog van Hastings speelde. We zullen Simons aanwezigheid op het scherm missen, maar hij zal altijd deel uitmaken van de Bridgerton-familie. Daphne zal een toegewijde vrouw en zus blijven”, valt daar te lezen.

Bridgerton blijft voorlopig dus vaag over het lot van de Duke. Het feit dat er wordt gezegd dat Daphne zijn vrouw zal blijven, doet veel fans vermoeden dat Simon zal sterven.

Regé-Jean Page

In werkelijkheid komt het afscheid van Regé-Jean Page vermoedelijk door zijn druk programma de komende tijd. De Britse acteur wordt sinds zijn doorbraak in Bridgerton namelijk overal gevraagd en zegde op enkele van die dingen al toe. Zo zal hij binnenkort te zien zijn als host van Saterday Night Live en in de film over Dungeons & Dragons.

De meeste prestigieuze rol die Page boven het hoofd hangt, is echter die van James Bond. Nu Daniel Craig voor het laatst in de huid van de Britse spion is gekropen, moet er namelijk een nieuwe 007 gevonden worden. Eén van de namen die daarbij vaak genoemd wordt, is die van Regé-Jean Page.

Meer
Lees meer...