‘Bridgerton’ bevestigt: seizoen 2 gaat over Anthony

Netflix kondigde gisteren officieel het tweede seizoen van Bridgerton aan. Maar behalve dat nieuws, loste de streamingdienst niets anders. De makers van Bridgerton deden dat wel. Op de sociale mediakanalen van de reeks is namelijk verschenen dat het tweede seizoen over Anthony Bridgerton zal gaan.

Bridgerton-fans hadden het al zien aankomen, maar nu is het ook officieel. Netflix en Shondaland (het productiehuis achter ook onder andere Grey’s Anatomy) volgt de boeken van Julia Quinn. Daarop is de reeks gebaseerd. De hoofdrol in Bridgerton seizoen 2 is dus weggelegd voor Anthony Bridgerton (Jonathan Bailey).

Productie Bridgerton start in de lente

De makers van Bridgerton hebben een beroep gedaan op de beruchte Lady Whistledown. Zij heeft meer nieuws over het tweede seizoen bekendgemaakt. Op sociale media is namelijk een nieuwe versie van haar ‘Society Papers‘ verschenen.

Zo verklapt Lady Whistledown/Penelope Featherington (Nicola Coughlan) dat Bridgerton seizoen 2 “in de lente van 2021” in productie gaat. “Deze schrijfster weet ook uit goede bron dat Lord Anthony Bridgerton van plan is om het sociale seizoen te domineren”, staat er nog te lezen.

“Viscount me in”

De acteur die in het eerste Bridgerton-seizoen in de huid van dat personage kroop, ziet een terugkeer in elk geval zitten. Hij deelde de video waarmee Netflix de komst van seizoen aankondigde op Instagram. Op z’n Story schreef hij daar “Viscount me in” bij. Da’s een knipoog naar de titel van het boek waarop Bridgerton seizoen 2 zich zal baseren.

Viscount me in
Screenshot Instagram/@jbayleaf

Alfabetisch én chronologisch

Als de reeks op die manier verdergaat, kunnen we acht seizoenen van Bridgerton verwachten. Eentje over elk kind. Het eerste (The Duke and I) gaat – zoals je ondertussen wel weet – over Daphne en Simon. Als tweede volgt het verhaal van Anthony, The Viscount Who Loved Me.

Daarna gaat de auteur in alfabetische én chronologische volgorde verder. Boek drie, An Offer From A Gentleman, vertelt het verhaal van Benedict Bridgerton. Colin komt in het vierde boek, Romancing Mister Bridgerton, aan bod. Als vijfde vertelt Julia Quinn het verhaal van Eloise. Dat doet ze in To Sir Philip, With Love.

Het boek over Francesca heet When He Was Wicked. Helemaal op het einde wijkt Julia Quinn af van haar volgorde. Want ze schreef eerst het boek over Hyacinth, en dan pas dat over Gregory Bridgerton. Die boeken heten respectievelijk It’s In His Kiss en On The Way To The Wedding.

Bridgerton uitgekeken en op zoek naar iets anders? Dit zijn de 50 beste series op Netflix!

Meer
Lees meer...