‘Bridgerton’: Netflix maakte covers van deze nummers

Bridgerton is de eerste Netflix-reeks die Grey’s Anatomy-bedenkster Shonda Rhimes op de wereld heeft losgelaten. En die reeks was meteen een schot in de roos. Bridgerton staat namelijk momenteel op 1 in de top 10 in België. De serie is een kostuumdrama, maar met een hedendaagse toets. En die was duidelijk te horen. Speciaal voor Bridgerton heeft Netflix namelijk covers gemaakt van verschillende populaire nummers. Opgelet: wie Bridgerton nog niet bekeken heeft en dat nog wil doen, leest beter niet verder. Spoilers ahead!

Aflevering 1: Diamond of the First Water

Ariana Grande – thank u, next

In elke aflevering van Bridgerton trekt de Londense elite naar minstens één bal. Maar tijdens het allereerste bal van het seizoen krijgen kijkers al meteen een verrassing voor de kiezen. De diamond of the season Daphne Bridgerton (Phoebe Dyvenor) arriveert, maar niemand is goed genoeg volgens haar broer Anthony (Jonathan Bailey). Een perfecte keuze dus, die voor thank u, next van Ariana Grande.

Maroon 5 – Girls Like You

Na een (te) lange stilte, komen uiteindelijk een massa callers aankloppen bij het huis van de Bridgertons. Daphne wil met hen allemaal praten, maar het is opnieuw haar broer en lord Bridgerton Anthony die roet in het eten gooit. Op de achtergrond horen we een klassieke cover van Girls Like You.

Aflevering 2: Shock and Delight

Shawn Mendes – In My Blood

Tijdens het laatste bal van de tweede aflevering van Bridgerton dansen Daphne en the duke (Regé-Jean Page) om hun overeenkomst heel duidelijk te maken. De twee waren net klaar met afspreken hoe vaak ze samen in het openbaar zullen verschijnen. Ze dansen op een tophit uit de begin de jaren 1800, die wel heel hard lijkt op In My Blood van Shawn Mendes.

https://youtu.be/v7Kiggdjz2c

Aflevering 3: Art of the Swoon

Billie Eilish – bad guy

Het plan van Daphne en Simon lijkt te werken. Hoe ze dat vieren? Met een dans op een bal, uiteraard. Dat gebeurt op de tonen van strijkers die een cover van Billie Eilishbad guy brengen.

Aflevering 5: The Duke and I

Celeste – Strange

Het huwelijk van Daphne en Simon is niet helemaal uit liefde, in tegenstelling tot wat de oudste Brigderton-dochter had gehoopt. Hun huwelijksnacht brengen de twee door in een herberg, in aparte kamers. Of dat was toch het plan. Tot ze bijna uit het niets hun gevoelens voor elkaar opbiechten. Daarna gaan Daphne en Simon een stapje verder, op de tonen van Strange.

https://youtu.be/zu1L_NDkBLw

Aflevering 6: Swish

Taylor Swift – Wildest Dreams

Die huwelijksnacht is het pasgetrouwde koppel heel goed bevallen. Dat blijkt uit de ‘activiteiten’ die ze doen tijdens hun wittebroodsweken. In die weken komen al de wildste dromen van Daphne en Simon uit, op de klanken van Wildest Dreams van Taylor Swift.

Het volledige eerste seizoen van Bridgerton is terug te vinden op Netflix. Klaar met bingen en op zoek naar iets anders? Dit zijn de 50 beste series op Netflix!

Meer
Lees meer...