Taylor Swift lost eerste seconden nieuwe opname ‘Love Story’

Taylor Swift is druk bezig met het opnieuw opnemen van haar oude muziek. Dat doet ze omdat ze op die manier zelf de rechten over die nummers in handen krijgt. Die nieuwe opnames zijn nog helemaal niet afgerond, maar toch deelde de zangeres al een paar seconden van het nummer waarmee ze internationaal doorbrak, Love Story.

Goed nieuws voor fans van Taylor Swift die vol ongeduld zitten te wachten op de nieuwe versies van haar oude nummers. Want de zangeres deelde zelf de eerste seconden van haar eerste grote hit, Love Story. Wie de muziek wil beluisteren, moet wel eerst een reclamefilmpje bekijken dat acteur (en internetlegende) Ryan Reynolds in elkaar heeft gestoken.

Match made in hell

Het filmpje maakt reclame voor de datingwebsite Match. Daarin ontmoet Satan een meisje, dat 2020 heet. De twee zijn een match made in hell en passen perfect bij elkaar. We krijgen onder andere te zien hoe ze op verschillende romantische dates gaan en hoe ze massa’s toiletpapier stelen. Op het einde krijgen we voor het eerst de nieuwe versie van Love Story te horen.

Taylor Swift deelde de video van Ryan Reynolds via Twitter. “Oké, m’n nieuwe opnames zijn nog niet af”, schreef de zangeres daarbij. “Maar m’n vriend Ryan Reynolds vroeg me of hij een fragmentje van een nummer mocht gebruiken voor een LOLsome advertentie. Hier is een sneakpeek van Love Story! Ik ben hard aan het werken om de muziek snel bij jullie te krijgen!”

Bekijk hier de reclame met een fragment van Love Story:

Platenlabels

Taylor Swift is druk in de weer om haar oude nummers opnieuw op te nemen. Dat doet ze na heel wat problemen met haar voormalig platenlabel, Big Machine Label Group, dat haar oude muziek zonder haar medeweten had verkocht.

De koper in kwestie was de beruchte Scooter Braun met z’n Ithaca Holdings. Hij kocht vorig jaar de rechten op de eerste vijf albums van Taylor Swift, maar heeft die ondertussen al weer doorverkocht. Volgens geruchten zou Braun daar zo’n 300 miljoen dollar (een kleine 250 miljoen euro) voor gekregen hebben.

Volgens haar contract kon Taylor Swift vanaf vorige maand haar oude nummers opnieuw opnemen. Dat is ze dan ook aan het doen, omdat ze op die manier zelf de rechten van die nummers in handen krijgt. Het gaat om de muziek van haar eerste vijf albums: ‘Taylor Swift’, ‘Fearless’, ‘Speak Now’, ‘Red’ en ‘1989’.

Meer
Lees meer...