Taylor Swift verrast met concertfilm ‘folklore’ op Disney+

De coronacrisis heeft Taylor Swift creatief gemaakt. Afgelopen zomer loste de zangeres al uit het niets het album ‘folklore’. En nu verrast ze haar fans opnieuw. Vanaf 25 november is op Disney+ namelijk een concertfilm van dat album beschikbaar. In folklore: the long pond studio sessions speelt Taylor Swift het album live, en geeft ze meer uitleg over de betekenis van de nummers.

Afgelopen zomer verraste Taylor Swift haar fans met het album ‘folklore’. En die verrassing zit er nog niet helemaal op. Want vanaf morgenochtend (om 9.01 uur Belgische tijd) is op Disney+ een heuse concertfilm over dat album beschikbaar.

Folklore: the long pond studio sessions

In folklore: the long pond studio sessions brengt Taylor Swift alle nummers van het album live. Bovendien geeft ze ook extra uitleg over de betekenis van die nummers. In de film zit de zangeres voor het eerst samen met de mensen waarmee ze ‘folklore’ heeft gemaakt.

Gezelschap van Justin Vernon

“‘Folklore’ is een album dat we volledig in isolatie hebben gemaakt”, vertelde Taylor Swift in Good Morning America. “Dat betekent dat Aaron Dessner, Jack Antonoff en ik elkaar niet hebben gezien terwijl we samen aan het album werkten.”

“Maar we zijn samengekomen in Long Pond Studios (in de buurt van New York, red.). We hebben voor het eerst samen muziek kunnen maken, samen alles kunnen doorspelen en over het album kunnen praten. Justin Vernon (van Bon Iver, red.) heeft ons vergezeld, en Disney+ heeft alles gefilmd.”

Trailer

Taylor Swift loste ondertussen ook een trailer voor de ‘folklore‘-film. “Het is een album dat je toelaat om te voelen wat je voelt”, klinkt het daarin. “Het is een product van isolatie. Ik kon perfect gek geworden zijn, maar dit album heeft ervoor gezorgd dat ik overeind bleef.”

Folklore: the long pond studio sessions verschijnt op 25 november op Disney+.

Meer
Lees meer...