Taylor Swift lost vannacht verrassingsalbum ‘Folklore’

De coronacrisis is voor de evenementensector niet meer dan dat: een crisis. Over de hele wereld zijn concerten afgelast, toneelvoorstellingen kunnen niet meer doorgaan zoals gepland, en ga zo maar verder. Maar soms heeft de coronapandemie ook een positief resultaat. En da’s bij Taylor Swift het geval. Zij lost om middernacht een nieuw album, dat ze volledig tijdens de lockdown heeft gemaakt.

Taylor Swift heeft tijdens de lockdown meer gedaan dan haar Netflix-account goed benut. De zangeres kwam namelijk plots met het bericht dat ze vannacht een nieuw album lost: ‘Folklore’ is het achtste studioalbum van Taylor Swift.

‘Folklore’

De zangeres kondigde het album aan met de cover verdeeld over maar liefst negen Instagram-posts. Daarna deelde ze die cover in één foto, met een indrukwekkende uitleg.

“De meeste dingen die ik deze zomer had gepland, zijn niet doorgegaan”, begint Taylor Swift haar verhaal. “Maar er is iets dat ik niet had gepland, dat wél gebeurd is. En dat iets is m’n achtste studioalbum ‘Folklore’. Verrassing!”

https://www.instagram.com/p/CC-9usjDzUw/

Muzikale helden

“Om middernacht release ik m’n nagelnieuwe album vol nummers waarin ik al m’n opwellingen, dromen, angsten en bepeinzingen gestopt heb. Ik heb deze muziek geschreven en opgenomen in quarantaine, maar ik heb kunnen samenwerken met sommige van mijn muzikale helden.”

Concreet gaat het om Justin Vernon, de zanger van Bon Iver, Aaran Dessner van The National en Jack Antonoff “die ongeveer muzikale familie van me is ondertussen”. Dessner heeft ondertussen zelf bekendgemaakt dat ook z’n broer Bryce en z’n The National-collega Bryan Devendord op ‘Folklore’ te horen zullen zijn.

Buikgevoel

“Voor dit jaar had ik waarschijnlijk te veel nagedacht over wanneer ik dit album op het ‘perfecte moment’ zou kunnen releasen”, schrijft Taylor Swift nog. “Maar de tijden waarin we nu leven, herinneren me eraan dat niets zeker is. M’n buikgevoel vertelt me dat wanneer je iets maakt met liefde, je dat gewoon op de wereld moet loslaten.”

Speciaal album

Op de standaardversie van ‘Folklore’ zullen 16 nummers staan. Maar Taylor Swift lost ook verschillende speciale versies van haar nieuwste album. Die zijn allemaal enkel te verkrijgen via haar website.

https://www.instagram.com/p/CC–BUtDjav/

Cardigan

Die verrassing is nog niet genoeg, volgens Taylor Swift, want vanavond lost ze ook meteen de videoclip van Cardigan. Die video heeft de zangeres naar eigen zeggen zelf geschreven en geregisseerd.

https://www.instagram.com/p/CC–mL3jpx3/

“De volledige shoot was onder het toeziend oog van een medisch inspecteur. Iedereen droeg mondmaskers, bleef uit elkaars buurt, en ik heb zelfs m’n eigen haar, make-up en styling gedaan”, schreef Taylor Swift nog.

Meer
Lees meer...