Left Right
scrollTop top

‘Cruella’, ‘Pinocchio’ en ‘Peter Pan’ komen waarschijnlijk rechtstreeks naar Disney+


Emma Stone Cruella
© Emma Stone als Cruella – Bron: Disney

De kans is groot dat de live action-remakes Cruella, Pinocchio en Peter Pan niet in de cinema te zien zullen zijn. Volgens de website Deadline is Disney namelijk van plan die drie films rechtstreeks op zijn streamingdienst Disney+ te laten zetten.

De coronacrisis heeft dit jaar een enorme impact op de filmindustrie. Doordat wereldwijd cinema’s gesloten zijn, of maar beperkt mogen openen, zijn heel wat filmreleases uitgesteld. Anderen komen zelfs helemaal niet in de cinema en verschijnen rechtstreeks op een of andere streamingdienst.

Dat laatste lijkt nu ook Disney te hebben omarmd. Het entertainmentbedrijf stond in 2019 nog met zeven films in de top tien van meest lucratieve films in de cinema. In totaal overschreden ze toen voor het eerst de grens van 10 miljard dollar (8,5 miljard euro) aan inkomsten uit de wereldwijde box-office.

Mulan, Soul

Disney was dan ook niet meteen happig om zijn toekomstige kaskrakers meteen op zijn streamingdienst Disney+ te zetten. De coronacrisis besliste daar echter anders over. Na heel wat uitstel ging Mulan uiteindelijk in première via streaming. Voor een extra bedrag konden gebruikers in de VS de film twee maanden geleden al zien. In België staat Mulan vanaf 4 december zonder meerkost op Disney+.

Op Kerstmis plant de streamingdienst nog een grote release met de animatiefilm Soul. Binnenkort volgen Cruella, Pinocchio en Peter Pan misschien ook nog. Disney zou momenteel al zijn opties overlopen, maar neigt naar een release op Disney+.

Succes van Disney+

Die nieuwe strategie van Disney is niet geheel onverwacht. Door de coronacrisis zag het zich genoodzaakte versneld alles te zetten op zijn nieuwe streamingdienst Disney+. Die bleek al snel een gigantisch succes. Met ondertussen al meer dan 75 miljoen abonnees overtreft Disney+ alle verwachtingen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  691.854
 • Aantal
  doden
  20.726