Left Right
scrollTop top

‘Soul’ verschijnt op Kerstmis op Disney+


Soul Disney+
© Disney

Soul krijgt dan toch geen grootse première in de bioscoop, maar trekt rechtstreeks naar Disney+. Da’s uiteraard een gevolg van de coronacrisis. De release van Soul stond normaal gepland afgelopen juni.

Disney is fan van kerstcadeautjes, blijkbaar! De studio lost namelijk op Kerstmis, 25 december, z’n nieuwste film Soul. Die zou normaal afgelopen juni al in première gegaan zijn, maar door de coronacrisis werd die releasedatum uitgesteld tot november.

Naar Disney+

Nu de pandemie overal ter wereld opnieuw aan kracht wint, en verschillende bioscoopketens de deuren hebben gesloten, heeft Disney beslist om Soul geen zogenaamde theatrical release te geven. In plaats van in de bioscoop zal de film nu onmiddellijk op streamingplatform Disney+ te vinden zijn. In landen waar Disney+ in december nog niet beschikbaar is, zou Soul wél naar de bioscoop trekken.

Disney-CEO Bob Chapek kondigde de verandering aan. “We zijn verheugd dat we Pixars spectaculaire en aandoenlijke film Soul in december via Disney+ rechtstreeks met jullie kunnen delen”, vertelde hij. “Een nieuwe Pixarfilm is altijd een speciale gelegenheid, en dit is een echt hartverwarmend en grappig verhaal over menselijke verbintenis en over je plaats vinden in de wereld.”

Geen Premiere Access

Voorlopig is geen sprake van een Premiere Access. Dat wil zeggen dat Disney+-kijkers geen extra kost zullen moeten betalen om Soul te kunnen bekijken. Bij de live action-versie van Mulan was dat wél het geval. Die film zou normaal in maart verschijnen, maar werd door de uitbraak van de crisis verschillende keren uitgesteld, en haalde uiteindelijk de bioscoop niet.

Wie Mulan wil bekijken moet naast een abonnement ook een extra kost betalen. De film wordt op 4 december overal in het pakket inbegrepen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…