Disney bevestigt: ‘Mulan’ komt ook bij ons niet in de cinema

Mulan disney
Disney

Wat al langer bekend was, is nu ook officieel: Mulan zal ook in ons land niet in de cinema te zien zijn. De film komt direct naar Disney+ en is daar vanaf 4 december gratis te bekijken voor abonnees.

Mulan moest een van de blockbusters van 2020 worden. Disney rekende op de live-action remake van de animatiefilm uit 1998 om hen een zoveelste succes te bezorgen aan de box office.

Coronavirus

Normaal zou Mulan in maart al in de zalen te zien zijn, maar toen brak de wereldwijde pandemie van het coronavirus uit. Cinema’s sloten over de hele wereld en dus zag Disney zich genoodzaakt om de release uit te stellen. Aanvankelijk werd gekozen voor 24 juli als nieuwe datum, maar ook die bleek uiteindelijk niet haalbaar.

Uiteindelijk kwam Disney met een originele oplossing en besloot het om Mulan volledig weg te houden uit de cinemazalen, behalve in bepaalde landen zoals China. Het bedrijf schakelde de langverwachte live action-remake in om nog meer abonnees te lokken naar hun streamingdienst Disney+.

Mulan op Disney+

Amerikanen met een abonnement op Disney+ kunnen Mulan vanaf morgen 4 september voor 30 dollar aankopen. Bij ons kan dat maar vanaf 15 september omdat Disney+ dan pas van start gaat in België. Naast een abonnement op de streamingdienst heb je daarvoor ook nog een ‘VIP-toegang’ van 21,99 euro nodig.

Wie dat geld er niet voor overheeft, kan ook wachten tot 4 december. Vanaf dan is Mulan namelijk gratis te bekijken via Disney+.

Voor wie niet kan wachten, hebben we alvast goed nieuws. Want via deze link kan je vanaf 15 september beginnen streamen op Disney+ voor maar € 59,99/jaar in plaats van € 69,99. Reserveer nu al je abonnement!

Gesponsorde artikelen