Left Right
scrollTop top

Disney bevestigt releasedatum voor ‘Mulan’: 24 juli


Mulan Juli Release Disney
© Mulan

Mulan zal hoogstwaarschijnlijk toch op 24 juli verschijnen. Dat heeft Disney-CEO Bob Chapek laten weten. De release van de live action-remake van de klassieker stond oorspronkelijk gepland in maart, maar die werd uitgesteld door de komst van het nieuwe coronavirus.

De live action-versie van Mulan zou normaal in maart al in de cinema verschenen zijn. Maar door de uitbraak van de coronapandemie, werd de releasedatum van de langverwachte remake van de film uitgesteld tot 24 juli.

“Bende optimisten”

Da’s een datum waarop veel cinema’s verwachten dat ze al zeker de deuren weer geopend zullen hebben. Maar da’s nog helemaal niet zeker, want het nieuwe coronavirus blijft in de hele wereld voor problemen en lockdowns zorgen.

Toch blijft kersvers Disney-CEO Bob Chapek optimistisch, en blijft hij van plan om Mulan op 24 juli in de bioscopen te releasen. “Bij Disney zijn we een bende optimisten”, klonk het tijdens een interview met CNBC. “En ik denk dat dat een heel goeie releasedatum is voor deze film in het bijzonder.”

Met die uitspraak maakt Chapek ook de aanpak van Disney duidelijk in tijden van coronacrisis: stap voor stap, film per film.

Minder publiek

Heel wat bioscopen verwachten dat ze tegen juli hun deuren al weer geopend zullen hebben. Maar zelfs als dat gebeurt, en de mensen naar de cinema durven, zal er minder publiek in een zaal toegelaten worden door de regels rond social distancing.

De release van Mulan (die al zeker een vervolg krijgt!) zal op die manier bijna zeker minder volk naar de bioscoop lokken dan Disney had voorzien. Maar toch lijkt dat de filmstudio niet af te schrikken.

Andere releases

Veel hangt af van releases van andere films. Tenet bijvoorbeeld, staat gepland om in première te gaan op 17 juli. En daar lijkt studio Warner Bros. voorlopig niet van af te wijken. Als dat toch gebeurt, en Tenet later verschijnt, is de kans groot dat dat ook van Mulan het geval zal zijn.

Afwachten dus, en veilig anderhalve meter afstand houden!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.944.089
 • Aantal
  doden
  1.166.685
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  333.718
 • Aantal
  doden
  10.899