Demi Lovato openlijk over eetstoornis tijdens Disney-jaren: “Ik was zo ellendig en boos, ik voelde me overwerkt”

Demi Lovato hield afgelopen weekend een digitale reünie met de cast van de voormalige serie op Disney Channel Sonny With a Chance. Daar sprak ze over haar mentale gezondheid tijdens en na de show.

Amerikaanse actrice en zangeres Demi Lovato keek samen met de cast van Sonny With a Chance terug op de tijd dat ze samen op de set stonden. Lovato speelde vanaf 2009 tot 2011 de hoofdrol in de serie op Disney Channel. Ze liet weten dat ze zich al vroeg in haar carrière overwerkt voelde en dat ze te kampen had met een eetstoornis.

https://www.instagram.com/p/B_ay_kin_Bq/

Psychische hulp

Demi Lovato geeft toe dat ze tijdens de opnames van de Disney-serie te kampen had met een eetstoornis. “Ik had een eetstoornis, ondergewicht en ik had het ijskoud”, herinnert de actrice zich. In het videogesprek vertelde ze ook nog dat ze niet sliep en zich boos voelde over haar slopend werkschema op dat moment. “Ik was ook zo ellendig en boos, omdat ik het gevoel had dat ik overwerkt was.”

Demi Lovato verliet Sonny With a Chance na twee seizoenen om zich te laten opnemen in een centrum voor mensen met fysieke en emotionele problemen. Ze was toen amper 19 jaar oud. De show ging verder onder de naam So Random.

Toekomst

Tiffany Thornton, Allisyn Ashley Arm, Doug Brochu, Sterling Knight, Audrey Whitby, Matthew Scott Montgomery, Shayne Topp and Damien Haas waren allemaal aanwezig in de reünie met Demi Lovato. Ze zei nog dat ze een nieuw project met de hele groep wel ziet zitten, maar dat ze absoluut niet wil terugkeren naar de tijd van de Disney-serie. Het zou dan iets volledig nieuw zijn.

Als afsluiter gaf Lovato nog advies aan huidige kindsterretjes die pas starten in de industrie: “Ik zou zeggen, kom uit voor je behoeften, vertel de mensen om je heen altijd hoe je je voelt. Als je moe bent, vertel ze dan dat je moe bent. Als je ziek bent, wees dan eerlijk over het feit dat je ziek bent en je je niet goed voelt. Kom gewoon voor jezelf op.”

Bekijk hier de volledige reünie:

Meer
Lees meer...